Ethereum’da bir yükseliş beklentisi için bu seviyeler izleniyor
Ethereum’da bir yükseliş beklentisi için bu seviyeler izleniyor

CME’nin Ethereum Vadelileri’nde toplam hacim 75 milyon doları geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CME Ethereum vadeli işlemlerinin başlamasından bu yana yaklaşık dokuz gün geçti ve türev ürünleri kurumsal yatırımcılar arasında popülerlik kazanıyor. Söz konusu veri, Glassnode ekibinin CME Ethereum vadeli işlemlerinin günlük ticaret hacminin 75,8 milyon dolara yükseldiğini belirten bir analiz ile ortaya çıktı. Bu miktar aynı zamanda Cuma gününün 40 milyon dolarlık günlük ticaret hacminden %90 artış yaşandığı anlamına geliyor.

Açık pozisyonlar 62 milyon dolara ulaştı

Ethereum türev ürününün günlük ticaret hacmindeki etkileyici büyüme, ETH’ye yönelik kurumsal talebin bir kanıtı olarak görülüyor. Ayrıca CME Ethereum vadeli işlemlerindeki açık pozisyonlar, Glassnode’daki ekip tarafından aşağıdaki tweet’te özetlendiği gibi 62 milyon dolara ulaştı.

https://twitter.com/glassnode/status/1362047333840654336

Kurumsal yatırımcıların Ethereum talebi, Grayscale Investments tarafından ETH’nin sürekli birikimi ile de kendini gösteriyor. Bybt.com’un verilerine göre Grayscale, Ethereum Trust yeniden açıldığından beri son 30 günde 194.522 ETH biriktirdi. Bu Ethereum miktarı, 1.800 dolar üzerinden hesaplandığında kabaca 350 milyon dolara eşdeğer.

Trust tipi yatırımlar ne anlama geliyor, nasıl işliyor?

Grayscale gibi kurumlar tarafından biriktirilen Ethereum, kasalardan asla çıkmama olasılığına da sahip. CoinMetrics Research’ten Nate Maddrey’e göre, bu tür dijital varlıklar aşağıda açıklandığı gibi ilgili Trust’larda süresiz olarak kalabilir.

Grayscale Trust’ların önemli bir özelliği, en azından şimdilik, temeldeki kriptoyu kullanmanın bir yolu olmaması. Dolayısıyla BTC veya ETH bu Trust ürünlerine yatırıldığında süresiz olarak orada kalıyor.

Bu arz havuzu, Chicago Ticaret Borsası (CME) vadeli işlemleriyle karıştırıldığında daha da güçlü hale geliyor. CME vadeli işlemleri, kurumsal yatırımcılara hem uzun hem de kısa kripto türevlerine maruz kalmanın başka bir yolunu sunuyor.

Kurumsal yatırımcılar, CME’de BTC’yi kısaltırken eşzamanlı olarak BTC’yi (NAV’da fiyatlandırılan GBTC hisseleri karşılığında) Trust’a yatırarak Grayscale Bitcoin Trust priminden yararlanabilirler. Bu da yatırımcıların pazarda tarafsız kalmalarına ve GBTC’deki primi cebe atmalarına olanak tanıyor.

CME kısa süre önce ETH vadeli işlemlerini başlattı, bu da daha fazla ETH’nin, en azından bir prim olduğu sürece, Grayscale Ethereum Trust’a kilitlenmeye başlayacağı anlamına geliyor.

ethereumworldnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin