CME'deki Bitcoin açık pozisyonu rekor seviyeye ulaştı
CME'deki Bitcoin açık pozisyonu rekor seviyeye ulaştı

CME’deki Bitcoin açık pozisyonu rekor seviyeye ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CME Group’un Bitcoin vadeli işlemleri, daha fazla kurumsal yatırımcı yeni ortaya çıkan sektöre akın ettikçe popülerlik kazanmaya devam ediyor.

Vadeli işlem ürünündeki açık pozisyon, 1.47 milyar $ ile yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Rakam, yaklaşık 1.03 milyar dolar olan bir hafta önceki rakama göre %42 daha yüksek.

Açık pozisyondaki artış veya henüz ödenmemiş türev sözleşmelerinin değeri, piyasaya daha fazla paranın aktığını ve traderların Bitcoin’in volatilitesinde kısa vadeli bir artış beklediğini gösteriyor.

CME, Bitcoin vadeli işlemlerini Aralık 2017’de başlattı ve şu anda ABD’de nakit ödemeli Bitcoin vadeli işlemleri sunan tek yasal olarak düzenlenmiş borsadır. Bu nedenle, piyasadaki kurumsal ilgi için doğru bir göstergedir.

Şubat ayında CME, Ethereum (ETH) vadeli işlemlerini de başlatacak. Firma geçen hafta yaptığı açıklamada, “Bitcoin vadeli işlemlerinin ve opsiyon işlemlerinin başarısı üzerine inşa edilen CME Group, Şubat ayında ticarete sunulan kripto para birimi risk yönetimi çözümlerine Ethereum vadeli işlemleri ekleyecek” dedi.

Toplam açık pozisyon

Bu arada, Bitcoin vadeli işlem piyasasındaki toplam açık pozisyon şu anda 8,78 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Ethereum (ETH) vadeli işlemlerine gelince, toplam açık pozisyon 2,06 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek rekorunu kırdı.

Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemlerinin yanı sıra, kripto opsiyon piyasası da yükseliyor ve kripto türevleri alanında genel büyümeye yol açıyor.

Bitcoin opsiyonlarındaki toplam açık pozisyon 6,23 milyar dolarken, Ethereum (ETH) opsiyonları için bu rakam 1,03 milyar dolar.

Genel olarak, kripto türevleri piyasasının iki segmentinden, vadeli işlemler en büyük piyasa olmaya devam ediyor ve ardından opsiyon piyasası geliyor. Bu arada, Bitcoin vadeli işlemleri ve opsiyonları en popüler ürünler olmaya devam ediyor, ardından Ethereum vadeli işlemleri ve Ethereum opsiyon işlemleri geliyor.

Piyasa uzmanları daha önce kripto türevleri piyasasının boyut olarak büyüyeceğini ifade etmişlerdi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin