Bitcoin vadelileri yeni bir rekora imza atıyor!
Bitcoin vadelileri yeni bir rekora imza atıyor!

CME Yöneticisi: “Ayı piyasası için Bitcoin vadeli işlemleri suçlamayın.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CME Grubu’nun genel müdürü, küresel sermaye yöneticisi ve alternatif yatırım müdürü olan Tim McCourt, kripto piyasalarda yaşanan düşüşler ile ilgili açıklamalarda bulundu. CME yöneticisi, bu yıl kripto pazarında fiyat düşüşü nedeniyle Bitcoin vadeli işlemlerinin sorumlu tutulmayacağını söyledi.

McCourt, B2C2 Japonya CEO’su Phillip Gillespie ile birlikte, Singapur’da bir etkinlikte kripto türevleri ticareti üzerine bir panelde konuştu. McCourt, dinleyici kitlesine Bitcoin vadeli işlemler ürünlerinin piyasaya girişinin piyasada son zamanlarda yaşanan durgunluğa neden olmadığını düşündüğünü söyledi.

Pazarın sadece küçük bir parçasıyız.

Aksine, McCourt Bitcoin vadeli işlem pazarının özellikle etkileyici olan Asya pazarlarından gelen hacimlerle büyüdüğünü söyledi. ABD piyasasının açılmasından önceki saatlerde alım satım faaliyetlerinin, CME’deki Bitcoin vadeli işlemlerinin fiyatı üzerinde güçlü bir etkiye sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:

CME’de ticareti yapılan Bitcoin vadeli işlemlerinin yüzde 40’ından fazlası Amerika Birleşik Devletleri dışından, bunların  yüzde 21’i, Asya’dan geliyor.

DRW kurucusu Don Wilson, bu sabah Consensus Singapur’da bir araya gelinen sohbette açıklamalarda bulundu. Asya’dan gelen Bitcoin türevleri ticaret hacminin ABD’ninkilere yaklaştığını ve hem CME hem de Cboe’dan gelen verilere referans verdiğini söyledi.

CME Yöneticisi talebe karşılık vadeli işlem ürünleri geliştirdiğini söylüyor

McCourt, CME’nin düzenlenmiş bir alışverişde kripto türevlerini işlemek isteyen pazar katılımcılarından gelen talebe karşılık olarak Bitcoin vadeli işlemler ürünlerini gerçekleştirdiğini söyledi.

McCourt şunları ekledi:

Bu aracı, konfor seviyesini arttırmak için risk yönetimine sahip bir düzenleme sağlamak istiyorlar.

Buna göre Gillespie, daha büyük borsaların kripto türevlerine ve spot ticarete geçmesiyle birlikte, düzenleyicilerin de şu anda alanı daha da ciddiye aldıklarını söyledi. Bu, kripto ticaretinin kurumsal olarak benimsenmesi için kapıları açabilecek bir değişiklik.

Gillespie, ülkenin borsalarında güvenlik ve kara para aklama karşıtı önlemleri denetlemek için Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi tarafından yapılan son hareketlerden söz etti. Gillespie, B2C2’nin geçtiğimiz aylarda gelir görmediğini söyledi. Yine de, düzenleyici kurumların kripto para ticareti konusunda çeşitli yönlerden daha net kurallar koyduğunu düşünüyor. Kurumsal kripto ticaretinin yolda olduğuna inanıyor.

Bu yılın başlarında, Japonya’daki Bitcoin türev ürünlerinin ticaret hacminin 2014 yılında 2 milyon Amerikan doları seviyesinden 2017’de 543 milyar Amerikan dolarına yükseldiği bildirildi.

Gillespie şunları söyledi:

Düzenleyicilerin gelmekte olduğunu görmeye başlıyoruz ve kurumlar bir sonraki aşamaya geri dönmeye hazır olacaklar. Çünkü düzenleyiciler daha karmaşık bir yapıya ve daha fazla işe alım önlemlerine sahip sofistike yatırımcılar için bir profesyonellik alanı yaratıyorlar.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin