CME yeni mikro Bitcoin vadeli işlem sözleşmesini başlatıyor
CME yeni mikro Bitcoin vadeli işlem sözleşmesini başlatıyor

CME yeni mikro Bitcoin vadeli işlem sözleşmesini başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CME Group, yeni bir “Mikro Bitcoin” vadeli işlem sözleşmesi başlatmaya hazırlanıyor. Bir basın açıklamasına göre, düzenleme incelemesini bekleyen yeni nakit ödemeli sözleşme, bir Bitcoin’in onda biri büyüklüğünde olacak.

“Daha küçük boyutlu sözleşme, kurumlardan sofistike, aktif, bireysel traderlara kadar piyasa katılımcılarına, spot Bitcoin fiyat risklerinden korunmak veya Bitcoin ticaret stratejilerini verimli ve uygun maliyetli bir şekilde yürütmek için bir araç daha sağlayacaktır. CME Group’un standart Bitcoin vadeli işlemlerinin özellikleri ve avantajları ile birlikte gelecek.”

Yeni ürün ne zaman çıkacak?

Yeni ürün 3 Mayıs’ta piyasaya çıkıyor. CME Group, orijinal Bitcoin vadeli işlem ürününü yaklaşık üç yıl önce piyasaya sürdü. Geçen ayın başlarında ise Ethereum vadeli işlemlerini piyasaya sürdü. 2021 yılında bugüne kadar her gün ortalama 13.800 CME Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi (yaklaşık 69.000 Bitcoin’e eşdeğer) türev piyasasında işlem görüyor.

Ürünün 8 Şubat’taki lansmanından bu yana, her gün ortalama 767 CME Ethereum vadeli işlem sözleşmesi (38.400 Ethereum’a eşdeğer) işlem görüyor.

CME Group küresel hisse senedi endeksi ve alternatif yatırım ürünleri başkanı Tim McCourt, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapıyor:

“Bitcoin vadeli işlem sözleşmemizin 2017’de başlatılmasından bu yana, özellikle kurumsal traderlar arasında, kripto türevlerimizde likidite ve piyasa katılımının istikrarlı, devam eden büyümesini gördük.

Mikro Bitcoin vadeli işlemlerinin tanıtımı, geniş bir müşteri yelpazesinden gelen daha küçük boyutlu sözleşmeler talebine doğrudan yanıt veriyor ve katılımcıların CME Group’ta şeffaf ve verimli bir şekilde düzenlenmiş Bitcoin vadeli işlemlerini nasıl yapabilecekleri konusunda daha fazla seçenek ve hassasiyet sunacak.”

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin