CME Group to launch

CME Group, ADA, LINK, SOL dahil olmak üzere 11 yeni kripto endeksi başlatacak; XRP listede yok

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geleneksel varlıklara meşru bir alternatif olarak kripto para birimlerine olan talep arttıkça, dünyanın en büyük türev pazarlarından biri olan CME Group, daha fazla kripto referans oranı ve gerçek zamanlı endekse adım adım atıyor.

CME Group, 25 Nisan’dan itibaren 11 yeni kripto para referans oranı ve gerçek zamanlı endeks başlatacak. Bu endeksler kripto para birimi kıyaslama endekslerinin önde gelen sağlayıcılarından biri olan CF Benchmarks tarafından her gün hesaplanacak ve yayınlanacak.

Liste özellikle Cardano (ADA), Chainlink (LINK), Solana (SOL), Algorand (ALGO), Bitcoin Cash (BCH), Cosmos (ATOM), Litecoin (LTC), Stellar Lumens (XLM), Polygon (MATIC) ve Uniswap (UNI) gibi önemli kripto paraları içeriyor.

Faydaları neler olacak

Konu ile ilgili yapılan açıklamada yeni adımın kullanıcılara sağlayacağı faydalara değinilerek “İstikrarlı uzman gözetimine sahip olmakla birlikte artan şeffaf, düzenlenmiş ve 24 saat fiyatlandırma ihtiyacını karşılamak için tasarlanmış sağlam metodolojiler” denildi.

Ayrıca, fiyatlandırma verileri Coinbase, Gemini, Kraken, Bitstamp, itBit ve LMAX Digital başta olmak üzere birçok önde gelen kripto para borsası tarafından sağlanacak. Örgüt, “kripto paranın bu kurucu borsalardan en az ikisinde işlem göreceğini” sözlerine ekledi.

Court: “Artan bir talep var”

CME Group’un Küresel Hisse Senedi ve FX Ürünleri Başkanı Tim Court, yeni gelişme hakkında şunları söyledi: “Dijital varlık piyasası genişlemeye devam ettikçe, sağlam, düzenlenmiş referans oranlarına dayalı güvenilir, standartlaştırılmış kripto para birimi fiyatlandırma bilgilerine yönelik artan bir talep var.”

Court’un sözlerine göre, yeni ölçütler bugünün toplam yatırım yapılabilir kripto para birimi piyasa kapitalizasyonunun %90’ından fazlasını kapsayacak. Ayrıca “tüccarların, kurumların ve diğer kullanıcıların kripto para fiyat riskini, fiyat portföylerini güvenle ve daha doğru bir şekilde yönetmelerine veya ETF’ler gibi yapılandırılmış ürünler oluşturmalarına” imkan tanıyacak.

CME Group’un listesinde XRP’nin yokluğu dikkat çekti

Kuruluşun, piyasa değeri açısından Solana hariç listelenen tüm kripto varlıklarından daha büyük olan en büyük kripto para birimlerinden biri olmasına rağmen XRP’yi listeden çıkardığını belirtmekte fayda var.

Bunun açıklaması olarak, piyasanın şu anda Ripple Labs’a karşı yasal bir savaş yürüten Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) kızdırma riskinden kaçınmayı tercih ettiği varsayılıyor.

Destek için 1 Milyar XRP verilmişti

Hatırlanacağı üzere, XRP, düzenleyicinin blockchain şirketini, SEC’in dava açtığı 2013 ile Aralık 2020 arasında 1,3 milyar dolardan fazla kayıt dışı XRP tokeni satmakla suçladığı bir davanın ortasında bulmuştu. Bu gerilemeye rağmen, Ripple ekosistemi büyümeye devam ediyor ve şirket yakın zamanda, ödeme odaklı defteri üzerinde çalışan proje geliştiricilerini desteklemek için bir milyar XRP tokeni verdiğini duyurdu.

finbold.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin