Bitcoin vadeli sözleşmelerinde yeni bir rekor: 370 milyon dolarlık hacim kaydedildi!
Bitcoin vadeli sözleşmelerinde yeni bir rekor: 370 milyon dolarlık hacim kaydedildi!

CME Bitcoin vadelileri geçen yıldan bu yana yüzde 132 artışta

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Chicago Ticaret Borsası (CME) tarafından sunulan Bitcoin vadeli işlemleri, Ağustos ayı rakamlarına göre yüzde 132 artarak toplam sözleşme sayısıyla 2018 yılına göre görkemli bir büyümeye gösterdi. Chicago merkezli döviz piyasası günlük olarak 7.200’den fazla sözleşmeye sahip.

Bitcoin vadeli işlemlerine talep artıyor

CME’nin nakit ödemeli Bitcoin vadeli işlemleri BTC’nin Nisan 2019’daki yükseliş rallisinin başlangıcından bu yana rekorlar kırıyor. Bir ileri bir geri giden ayların ardından, en büyük kripto paranın fiyatı Nisan ayıyla birlikte hızlı bir şekilde artmaya başladı ve CoinMarketCap verilerine göre 13.900 dolarda zirve yaptı.

CME Group’tan Tim McCourt, yatırımcılar arasında Bitcoin’e artan bir ilgi olduğunu iddia ediyor ve yeni ortaya çıkan varlık sınıfının büyüme performansını merakla izlediğini söylüyor:

Bu, Bitcoin vadeli işlemlerinin yanı sıra genel olarak kripto para varlıkları için de heyecan verici bir zaman.

McCourt ayrıca, CME’nin müşterilerini, geçici fiyat dalgalanmaları için heyecanlı kripto para yatırımlarına yatırım yapma konusunda eğitmeye önem verdiğinin altını çiziyor.

CME oyunda kalmaya devam ediyor

Bitcoin vadeli işlemleri yapan diğer bir kuruluş ise CBOE’ydi. Sektörde CME’nin sıkı rakibi olan CBOE, 2018 sonunda Bitcoin vadeli sözleşmelerini sonlandırdı ve bu alanda CME’yi yalnız bıraktı. McCourt ise Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini sona erdirme gibi bir planları olmadığını vurguladı.

u.today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin