CME Bitcoin Opsiyon Sözleşmeleri hacmi 1 ayda yüzde 79 yükseldi!
CME Bitcoin Opsiyon Sözleşmeleri hacmi 1 ayda yüzde 79 yükseldi!

CME Bitcoin Opsiyon Sözleşmeleri hacmi 1 ayda yüzde 79 yükseldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CryptoCompare’in Eylül 2020 Borsa İnceleme Raporu’na göre, bu yılın eylül ayında Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) toplam 4.872 Bitcoin opsiyon sözleşmesi işlem gördü.

Bitcoin fiyatının 10 bin ila 11 bin dolar aralığında sıkıştığı eylül ayında elde edilen bu istatistik, %79,3’lük bir artışı temsil ediyor. Fiyat hareketleri göz önüne alındığında, CME’nin BTC vadeli işlem sözleşmesi hacimleri nispeten sabit kaldı zira geçen ay 201.893 Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi, Ağustos’ta ise 203.867 tanesi borsada el değiştirdi.

CME aylık Bitcoin vadelileri hacim grafiği

Rapor, toplam USD işlem hacmi açısından CME’nin kripto para birimi türev ürünlerinin Aralık ayında %10,9 düşüşle 11.02 milyar dolara gerilediğini detaylandırıyor. Buna karşılık, geçen ayın en büyük kripto türevleri ticaret platformu olan Binance, hacmi ağustos ayına göre %10,7 düşmesine rağmen 164,8 milyar dolarlık işleme ev sahipliği yaptı.

Pek çok borsa düşüşteydi

Binance’i geçen ay daha büyük bir darbe alan en iyi türev alım satım platformları takip etti. Huobi ağustos ayına göre %25,8 düşüşle 156,3 milyar dolar ile ikinci sırada yer aldı. Daha sonra %18,5 düşüşle 155,7 milyar dolarla OKEx geliyor. Dördüncü sırada ise %30,7 düşüşle 56,4 milyar dolara sahne olan BitMEX var.

CryptoCompare’in raporu, kripto para birimi türevlerinin alım satım hacimlerinin Eylül’de %17,5 düşüşle 634,9 milyar dolara gerilediğini, spot ticaret hacimlerinin ise %17,5 düşüşle 676,6 milyar dolara düştüğünü detaylandırıyor. Türev borsaları, bir istisna dışında düşüş eğiliminden kaçamadı.

Türev borsası FTX, eylül ayında işlem hacmini %12 artarak 23,89 milyar dolara yükseltti. Geçen hafta ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) kurucu “beş kuruluş ve üç kişi” aleyhine suçlamalar getirdiğini duyurduğu için BitMEX hacminin daha da düşebileceğini belirtmekte fayda var.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin