featured

CLAPART, medya ve eğlence endüstrisini dönüştürmeye geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Devrim niteliğindeki merkeziyetsiz CLAPART platformu sanatçı ve takipçisi arasındaki görünmez duvarı yıkmayı, sanatçıların ve hayranların sanatı ve diğer yaratıcı içerik biçimlerini birlikte yaratabilecekleri, hem şöhreti hem de karı paylaşabilecekleri benzersiz bir ekosistem yaratmayı planlıyor.

Medya ve eğlence sektöründe Covid pandemisi ile meydana gelen değişiklikler sektöre sert bir darbe vurdu. Müzik endüstrisindeki canlı performans gelirleri 2020’de %74,4’lük bir düşüş yaşadı. Fiziksel müzik formatı gelirleri 2020’de %4,7 ve performans haklarından elde edilen gelirler de %10,1 azaldı.

Öte yandan, evlerinde mahsur kalan insanlar internete pek çok şey gibi eğlence için de başvurdular. 2020’de internet servis sağlayıcıları, veri kullanımında %60’lık bir artış bildirdi ve genel olarak %30 daha fazla veri tüketildi. Veri tüketimindeki sürdürülebilir büyüme şaşırtıcı bir miktar olan yıllık %26,9 olarak tahmin ediliyor ve 5G teknolojisini medya ve eğlence endüstrisi için hayati bir bileşen haline getiriyor.

Tüm bu değişimlerle birlikte sektörün dinamikleri büyük bir dönüşüm geçiriyor. Dijital müzik endüstrisi (parçaların/albümlerin ücretli dijital kopyalarını indirme ve isteğe bağlı abonelik yayın hizmetleri) 2021’de %8,87 büyüyerek 25 milyar dolara ulaştı. Bu değişimlerle birlikte sektörün odak noktası da hayranların değişen zevklerini ve taleplerini anlamaya doğru evriliyor.

Üstelik büyüyen sadece dijital müzik endüstrisi de değil. 2021’de Medya ve Eğlence endüstrisi, 2020’deki daralmadan toparlanarak büyüme çizgisini korudu ve gelirler %10,4’lük güçlü bir artış gösterdi. 2026 yılına kadar küresel Medya ve Eğlence endüstrisinin gelirlerinin 3 trilyon ABD Dolarına yaklaşacağını tahmin ediliyor(1).

Tam olarak bu noktada Blockchain teknolojisinin rolünü ve yarattığı fırsatları görmek önemli.

Blockchain sektörü nasıl yeniden şekillendiriyor?

Birçok noktada çığır açan bir teknoloji olan blockchain, hem sanatçıların hem de hayranların daha önce imkansız olan yollarla sanatsal ifadeden değer yaratmasını, dağıtmasını ve toplamasını sağlıyor. Bu durum hayranlar ve sanatçılar arasındaki mesafeyi kapattığı gibi, tüm paydaşları hiç görülmemiş bir yolla birbirine bağlıyor.

Medya tedarik zincirine şeffaflık, güven, verimlilik, hız, güvenlik ve kontrol getiren blockchain teknolojisi, yeni ekonomik modeller sağlıyor ve yeni fırsatlar yaratıyor.

Bu noktada CLAPART’ın misyonu, medya ve eğlence sektörünün başına bela olan eski sorunları çözen bir sistem oluşturmak. Telif hakkı problemleri, aracı sorunları, sektördeki bürokrasi ve yeni parlayan sanatçıların seslerini duyurmasının zorluğu gibi pek çok problem blockchain ve NFT sistemleri ile çözülerek, tüm tarafların kazandığı bir ekosistem oluşuyor. Böylece CLAPART dijital içerik üretimi pazarının tüm taraflarını ortak bir amaç çevresinde bir araya getiriyor.

CLAPART; hayranların ve sanatçıların şöhreti ve geliri paylaştığı platform

CLAPART platfromunda yükselen bir sanatçı yapımcıları ikna etme stresi olmadan hayranlarının desteği ile sanatını sansürsüzce paylaşabilir ve sanatının yapım sürecini finanse edebilir. Hayranlar ise takip ettikleri sanatçıları ve içerik üreticilerini henüz meşhur olmadan destekleyebilir ve paylaşılan gelirlerden pay alabilir.

Film yapımcılarından kitap yayınevlerine kadar pek çok farklı tarafa fırsatlar sunan CLAPART platformunda biletlerinizi NFT olarak satabilir, atölyeniz bünyesindeki sanatçıları size özel bir katalogla sunabilir ve belli hedef kitlelere hitap eden sanatçıların takip rakamlarına ulaşabilirsiniz.

Hem web tabanlı bir deneyim hem de mobil uygulama olarak kullanılabilen CLAPART platformu Android ve IOS uyumludur. Sanatçıları ve yaratıcıları hayranlarıyla birleştiren, tarihte ilk kez eşit ortaklar olacakları, sanatın başyapıtlarını ve mega hitlerini birlikte yarattıkları tek merkezi olmayan platformdur.

Platform, her türden içerik oluşturucunun çalışmalarını tokenize etmesine ve gelecekteki gelir akışlarının bir kısmını hayranlarına sunmasına olanak tanır. Hayranlar böylece yaratıcıları finanse edebilir ve dijital para kazanma süreçlerinden elde edilen telif ücretlerini paylaşarak iş ortakları haline gelebilir.

Projenin yapay zeka bileşeni, hayranlara nitelikli önerilerde bulunmak ve onların ihtiyaçlarını ve davranışlarını daha iyi anlamak için kullanıcı verilerini analiz eder.

Yenilikçi blockchain protokolüyle (RST – Royalty Share Token), CLAPART 3 trilyon dolarlık bir pazar olan Medya ve Eğlence Endüstrisinin kuralını ve yapısını yeniden yazmaya geliyor. Protokol ayrıca, sanatçı tarafından ödenecek telif ücretlerini, yüzdelerine göre, anında ve ek ücret ödemeden token sahipleri arasında dağıtmak için kullanan otomatik bir sistem olarak işlev görüyor.

CLAPART, 2022’nin ikinci çeyreğinde Binance Smart Chain üzerinden bir utility token yayınladı. 2022’nin dördüncü çeyreğinde ise CLP Tokenin DEX listelemesi gerçekleşecektir.

Daha fazla detay için;

https://www.clapart.com

https://twitter.com/clapartofficial


(Sponsorlu makale) Sorumluluk reddi: Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir. Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel kripto para haberlerini Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin