Cisco, 5G ile Blockchain entegrasyonu için patent aldı.
Cisco, 5G ile Blockchain entegrasyonu için patent aldı.

Cisco Blockchain teknolojisine dayalı bir gizli grup iletişim yöntemi geliştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cisco Blockchain teknolojisine dayalı bir gizli grup iletişim yöntemi geliştiriyor. BT ve ağda dünya çapında bir lider olan Cisco, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayınlanan bir patent başvurusuna göre, Blockchain teknolojisine dayalı bir gizli grup iletişim yöntemi geliştirmekte.

Cisco, kurumsal ağlarda en çok kullanılan ağ cihazlarını üreten ağ teknolojileri şirketi

Cisco, Dünyaca tanınmış internet altyapısı ve kurumsal ağlarda en çok kullanılan aktif ve pasif ağ cihazlarını üreten ağ teknolojileri şirketi. Şirket 1984 yılında Standford Üniversitesi’nde Len Bosack ve Sandy Lerner tarafından kuruldu. Şirketin ismi San Francisco şehrinin son iki hecesinden gelmekte.

Cisco Blockchain teknolojisi ile gizli ve güvenli grup mesajlaşmasını sağlamayı planlıyor

Uygulamada şirket, Blockchain’in daha gizli ve güvenli grup mesajlaşmasını, dosya paylaşımını ve üyelik geçmişini izlemesini sağlayabileceğini belirtiyor. Patentteki teknoloji, ad hoc mesajlaşma gruplarının karşılaştığı ortak zorlukları ele almayı amaçlamakta. Patent başvurusunda konuya yönelik şu bilgiler yer alıyor:

Grup üyeliği nasıl kurulur, iletilir, güncellenir ve yetkisiz müdahaleden korunur, dinamik, merkezi olmayan ve kendi kendini organize eden grup bağlamında etkili olabilecek bir yapının mevcut olmadığı yaygın sorunlardır. Bu yöntem, ad hoc ve merkezi olmayan grup tanımı, dinamik ve merkezi olmayan üyelik güncellemeleri, açık paylaşım, hacklenme direnci ve üyelik geçmişinin takibine izin verir.

Yöntem, kriptografik anahtarlar kullanarak güvenli bir ağ kurulmasını öneriyor

Yöntem, kriptografik anahtarlar kullanarak güvenli bir ağ kurulmasını öneriyor. Yukarıda belirtilen merkezi olmayan ağa dayalı olarak yalnızca yetkili katılımcıların bir grup sohbetine katılmasına izin verilecek.

Bu yöntem, anlık mesajlaşma, içerik paylaşımı ve akış ortamının uçtan uca şifrelenmesini sağlıyor

İlk katılımcı tarafından “ilk grup üyeleri grubunu tanımlar” olan genesis bloğu (başlangıç bloğu) oluşturulur. Sohbete üye ekleme ve silme dahil olmak üzere sohbetin tüm eylemleri, sonraki bloklara kaydedilir. Bu teknolojinin diğer olası uygulamaları sadece metin mesajlaşmayı değil, aynı zamanda dosya paylaşımını ve hatta akış ortamını da öneriyor. Patent başvurusunda konuya yönelik şu bilgiler yer alıyor:

Burada sunulan grup üyelik güncellemelerini hacklenmeye karşı dirençli bir kronolojik hesabı temsil eden ve bir dizi veri bloğu açısından gizli grup iletişiminde yetkilendirmeye ulaşmak için bir yöntem sunulmakta. Bu tekniklerin birçok uygulaması var. Anlık mesajlaşma, içerik paylaşımı ve akış ortamının uçtan uca şifrelenmesini sağlar. Bu, gizli grup iletişimini mümkün kılmak için tasarlanmış bir protokol veya uygulama geliştirilmesinde yararlıdır.

Yöntem, Cisco’nun Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarını izlemek için Blockchain uygulamasının devamı niteliğinde

Aralık 2017’de yayımlanan belge, Cisco’nun Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarını izlemek için Blockchain uygulamasını önerdiği önceki bir uygulamanın devamı niteliğinde. Bir patent başvurusunun yayınlanması, başvuru sahibine teknolojiye yönelik belirli geçici haklar verebilir. Eğer bir patent verilirse, başvuru sahibi patent başvurusunun yayınlanma tarihinden itibaren patentin yayımlandığı tarihe kadar ihlale neden olan faaliyet için makul bir telif hakkı alabilir.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin