Circle ve Poloniex yollarını ayırdı.
Circle ve Poloniex yollarını ayırdı.

Circle ve Poloniex yollarını ayırıyor: ABD’li müşterilere bir darbe daha

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dijital varlıklar ve tezgah üstü işlemler konusunda uzmanlaşmış bir firma olan Circle, kripto para borsası Poloniex’i satmaya karar verdiğini açıkladı.

Amerikalı kullanıcılar için haberler kötü

Anlaşmanın şartları bilinmemekle birlikte Circle, Şubat 2018’de alım satım platformu için yaklaşık 400 milyon dolar ödemişti. Circle’ın blog yazısı, Poloniex’in satıştan sonra “agresif işe alma” gerçekleştireceğini ve yeni işletmenin operasyon yönetimi için 100 milyon dolar harcanacağını açıkladı. 21 Ekim’de Polo, yıl sonuna kadar %0 işlem ücreti sunuyor ancak ABD’deki kullanıcılar bundan sonra borsaya erişim sağlayamayacak.

Circle ve Poloniex yollarını ayırıyor
Circle ve Poloniex yollarını ayırıyor

Blog yazısında şu ifadeler yer aldı:

Bu geçiş Poloniex’in mevcut ABD müşterileri için bazı önemli değişiklikler anlamına gelecek. Poloniex ekibinden ayrı bir duyuruda ayrıntılandırıldığı üzere ABD müşterileri 1 Kasım 2019’dan itibaren borsada işlem yapamayacaklar.”

Neville ve Allaire’nin açıklaması ise şöyle:

ABD’deki kullanıcılar en erken 15 Aralık 2019 tarihine kadar Circle tarafından işletilen cüzdan ve saklama hizmetleri aracılığıyla cüzdanlarına erişmeye, kullanmaya ve para çekmeye devam edebilecekler.

ABD vatandaşları kripto para sektöründe gördükleri muameleden rahatsız

Kurucu ortaklar yaptıkları açıklamada Circle’den ayrılmanın “acı tatlı” olduğunu vurguladı. Sosyal medya ve forumlarda, ABD’li kullanıcılar Circle’ın duyurusu karşısında şaşkınlık yaşadı. Bir kişi “ABD vatandaşı olduğu için kripto pazarlarına erişimini kaybetmekten gerçekten bıktığını” yazdı.

Son zamanlarda Binance de ABD’de bir süre faaliyetlerini durdurdu ve geri döndüğünde coin sayısı azalmıştı. Bitfinex, 2017 yılında ABD’li bireysel müşterilerine hizmet vermeyi bırakacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz yaz Bittrex; QTUM, STORJ ve BCTP dahil olmak üzere Amerikan vatandaşlarından 32 kripto para birimini yasakladığını duyurmuştu.

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin