Circle CEO'sundan Çin kripto para birimine yönelik çarpıcı öngörü
Circle CEO'sundan Çin kripto para birimine yönelik çarpıcı öngörü

Circle CEO’sundan Çin kripto para birimine yönelik çarpıcı öngörü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Circle CEO’su Jeremy Allaire, bir Çin kripto para biriminin ülkenin Batı bankacılık sistemini atlamasına yardımcı olabileceğini söyledi.

Circle CEO’su Çin kripto para biriminin potansiyelini ele alıyor

Birkaç gün önce Global Coin Research podcast’i sırasında Jeremy Allaire, Çin’in renminbiyi temel alan dijital bir para birimi üzerinde çalıştığını söyledi. Circle CEO’suna göre, dijital para birimi geliştirilebiliyorsa, en sonunda, yerleşim ve ödemelerle ilgili Batı düzenlemelerini atlayabilir. Allaire, Çin’in bir dijital bir para birimi üzerinde çalıştığını belirtti. Circle CEO’su, Çin dijital varlığına ilişkin olarak şu yorumu yaptı:

İnternet üzerinden çalıştırılabilen yazılım platformlarında çalışan renminbi’nin dijital para birimi sürümü, Çin ve Çinli şirketler için gerçekten bir fırsat oluşturuyor ve batı bankacılık sistemini atlıyor.

Halen yerel merkez para birimleri tarafından desteklenen dijital varlıklarını çıkarmak için farklı merkez bankaları çalışıyor. Bu ülkelerin bazıları arasında İngiltere, Kanada, Norveç veya Uruguay bulunuyor. Bu dijital varlıklar Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC) olarak biliniyor ve gelecekte çok popüler olmaları bekleniyor.

Circle CEO’su ile Çin kripto parası hakkında görüşmeler

Allaire, Circle’ın şu anda Çin pazarında, dijital bir renminbi de dahil olmak üzere, meydana gelen farklı gelişmeleri takip ettiğini de açıkladı. Dahası, bu sanal para biriminin Çin’in dünya üzerindeki etkisini artırmada önemli bir rol oynayacağını söyledi. Allaire, bu projeyle ilgili olarak, “yuanın uluslararasılaşması, kemer ve yol girişiminin daha geniş kapsamlı bir konseptinin ve Çin’in bir ticaret karşıtı olarak rolünü genişletme arzusunun… dijital bir para olması için doğal bir yol olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Çin ayrıca Orta Asya, Güneydoğu Asya, Kuzeydoğu Afrika ve Avrupa’daki ticari genişlemeler üzerinde çalışıyor. Amaç, Çin ile komşuları arasında birçok farklı bölgede yeni ticari kanallar başlatmak. Birkaç gün önce Tether’ın bir Belçika bankası kullanarak yuan destekli bir istikrarlı para çıkaracağını yazdık. Bu, Çin ve diğer ülkelerdeki etkisini artıracak renminbi için de çok olumlu olacak.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin