featured
Çin Bitcoin

Çinliler Yakında Yeniden Bitcoin Alım-Satımına Başlayabilirler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu yıl Çin’de yapılan en önemli konferans olan Çin Komünist Partisi 19. Ulusal Kongresi 24 Ekim’de sona erdi. Konferansın sona ermesiyle bazı geçici düzenlemeler ve politikalar da iptal edildi. Düzenlemeler arasına, ‘‘Bitcoin ticaretinin Çin’de kapatılması”da girebilir. Böyle bir durumda Çinliler yakında yeniden Bitcoin alım-satımına başlayabilirler.

28 Ekim’de, yeni kripto para ticaret platformu olan ZB.com, tüm ticaret işlevlerinin 1 Kasım’dan itibaren kullanıma sunulacağını açıkladı. Kullanıcılar şu anda hesap açabilir ve para yatırabilirler.

Platform, Çin vatandaşları da dahil olmak üzere tüm dünyadaki insanların alışveriş yapabileceğini ve ticaret yapabileceğini iddia ediyor. Web sitesinin dilleri Çince ve İngilizce olarak düzenlenmiş. Bununla birlikte, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yönelik düzenlemenin geçersiz olduğunu belirtmek için henüz çok erken. Belki platform, hükümet tarafından yakında kapatılacak bile olabilir. Bununla birlikte, Çin hükümetinin platformun arkasında olduğunu söyleyen insanlar da var.

Düzenlemeden sonra çevrimdışı esnaf popüler

Şimdilik, kimse 1 Kasım’dan sonra ne olacağını tam olarak bilmiyor. Çinli Bitcoin yatırımcılarının daha kolay çalışması iyi bir haber. Bitcoin ticaret platformlarının Çin’de kapatılmasından bu yana, insanlar Alibaba Group, Wechat sohbet grubu ve QQ sohbet grubuna ait olan eBay’in Çin versiyonu olan Taobao aracılığıyla Bitcoin ticaretine başladı . Çinli Bitcoin tüccarları arasında çevrimdışı esnaflar popüler hale geldi.

cointelegraph

 

Sizce Çin, Bitcoin ticaretine yeniden izin verecek mi?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin