Çinli yatırımcılar ICO
Çinli yatırımcılar ICO yasağını aşmak için Wechat kullanıyor

Çinli yatırımcılar ICO yasağını aşmak için WeChat kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli yatırımcılar ICO yasağını aşmak için WeChat kullanıyor. Raporlar, birçok Çinli kripto para yatırımcısının WeChat üzerinde ülkenin yasaklayıcı kripto para düzenlemelerini atlatmak ve ilk para teklifleri (ICO’lar)’ne doğrudan erişmek için işlemleri uygun hale getirebilecek orta/üst düzey aracı ajanslar aradıklarını gösteriyor.

Çin’in ICO yasağı, ICO token aracı kurumlarının bir ajans endüstrisine dönüşmesine yol açıyor

South China Morning Post’a göre, Çin’in ICO yasağı, yatırım yapmak isteyen Çinli yatırımcılara aracılık hizmeti veren kurumların bir ajans endüstrisine  dönüşmesine yol açtı. Kripto para aracılarının, popüler sosyal mesajlaşma uygulaması WeChat ile hizmetlerini tanıttığı ve bunun için de önemli bir prim ödendiği belirtiliyor. Örneğin bir ajans, Hui Tian Ce Blockchain, sunduğu hizmetleri kullanarak ICO’lara yapılan yatırımların yüzde onundan fazlasını komisyon olarak alıyor. Ajansın bir temsilcisi, müşterilerin Ethereum’u kullanarak tüm ödemeleri önceden yaptığını söylüyor.

Çinli yatırımcılar ICO yasağını aşmak için WeChat kullanıyor
Çinli yatırımcılar ICO yasağını aşmak için WeChat kullanıyor

Çinli yatırımcılar ICO yasağını aşmak için WeChat kullanıyor

Çinli yatırımcıların token satışlarını artırmak için onların ICO erişimlerine yardımcı olma konusunda uzmanlaşan Hong Kong merkezli bir pazarlama firması Dragonsocial, WeChat’te “kripto para toplulukları” olarak adlandırdığı sistemlerin gelişmesine de kaynak ayırdığı belirtiliyor.

ICO aracı kurumları WeChat’e reklam veriyor

Dragonsocial’ın operasyon yetkilisi Cao Ming Xiu, konuya yönelik şunları söyledi:

Çok sayıda şirketin ortamda oldukça sınırlı sayıda yatırımcı varken geçtiğimiz yıl, ICO’lar başlattığını görüyorsunuz. Bu tarz yatırımcılara hizmet vermenin zamanının geldiğini düşünüyoruz. Çin’de insanların büyük WeChat grupları üzerinden reklam yayınladıkları birçok vaka var. Ancak bu Çin düzenlemelerine aykırı ve biz bunu yapmıyoruz. Aksine, yaptığımız şey yeni bir topluluk inşa etmek. Müşterilerimizi ve onların ICO’larını gruplar halinde tanıtmıyoruz, bunun yerine bunları tartışıyoruz.

Cao Ming Xiu, Çin Anakarası’nda ICO tartışmalarının sürdürüldüğü 20.000’den fazla WeChat grubunun olduğu düşünülüyor. Dragonsocial’ın büyümeden sorumlu başkanı Raymond Lam, konuya yönelik şunları söyledi:

Bazı gruplarda yüzlerce insan var. Onların küçük bir yüzdesini çalışanlarımız oluşturuyor ve konuşmalara öncülük ediyor. Bu, üyelerin bazı yeni projeleri tartışmalarına yardımcı oluyor.

Çinli yatırımcılar ICO yasağını aşmak için WeChat kullanıyor
Çinli yatırımcılar ICO yasağını aşmak için WeChat kullanıyor

“Düzen dışı tüm satıcıları yasaklamanın hiçbir yolu yok.”

Hong Kong Blockchain Society başkan yardımcısı Emil Chan, ICO endüstrisinin hızlı dinamizmi ile birlikte Çin’in kripto para yasağını tam olarak uygulamakla ilgili zorlukların, çevrimiçi kripto para birimi aracılarının denetim altına alınmasını aşılmaz bir görev haline getirebileceğine inanıyor.  Emil Chan açıklamalarına şunları ekliyor:

Düzen dışı tüm satıcıları yasaklamanın hiçbir yolu yok. Eğer bir tanesini yasaklarsanız, yeni bir tanesi kurulur. Talep olduğunda, arz da olacak. Yapılacak kazanımlar varsa, insanlar risk alacaklardır.

 

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin