Çinli petrokimya devi Sinochem Blockchain teknolojisini kullanıyor
Çinli petrokimya devi Sinochem Blockchain teknolojisini kullanıyor

Çinli petrokimya devi Sinochem Blockchain teknolojisini kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli petrokimya devi Sinochem Blockchain teknolojisini kullanıyor. Çinli petrokimya devi Sinochem Group, benzin ihracatı yapmak için başarılı bir şekilde  Blockchain teknolojisini kullandığını açıkladı.

Çinli petrokimya devi Sinochem daha önce de Blockchain teknolojisini denedi

Deneme sevkiyatları Sinochem Group’un bağlı kuruluşu olan Sinochem Energy Technology tarafından, Çin’in Quanzhou kentinden Singapur‘a seyahat ederek tamamlandı.

Devlete ait olan şirket, deneme sevkiyatının, Blockchain tabanlı bir emtia ticaret sistemiyle ilk defa süreçteki tüm merkezi tarafları içeren bir işlemle gerçekleştiğini belirtiyor. Sinochem Group, daha önce Blockchain teknolojisini denediğini. Aralık ayında Çin’in Ortadoğu’dan Blockchain ile ham petrol ithalat işinin ilk simülasyonunu tamamladığını duyurdu.

“Blockchain teknolojisi gelecekte Çin’in petrokimya endüstrisindeki işlemlerinin şeffaflığını arttırmaya yardımcı olacak.”

Ayrıca Sinochem Group’u simülasyonda gösterilen dijital fatura ve akıllı sözleşmelerin, petrol maliyetlerinin yüzde 20-30’unu optimize ederek ham petrol işlemlerini hızlandırabileceğini belirtiyor. Sinochem Group tarafından Aralık ayında konuya yönelik yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

Blockchain teknolojisinin standartlaştırılması ve platformlaştırılması, Çin’in petrokimya endüstrisinde ticaretini mümkün kıldı. Blockchain teknolojisi gelecekte Çin’in petrokimya endüstrisindeki işlemlerinin şeffaflığını arttırmaya ve endüstrinin genel risk yönetimini iyileştirmeye yardımcı olacak.

Küresel enerji sektörü, Blockchain teknolojisine büyük ilgi gösteriyor

Küresel enerji sektörü, Blockchain tabanlı enerji ticaret platformlarını araştıran bazı büyük şirketler ile birlikte Blockchain teknolojisine büyük ilgi göstermeye başladı. Büyük petrol şirketleri BP ve Eni, 2017 yılının Haziran ayında gaz ticareti için böyle bir platformda denemeler yapmaya başladı.

Avrupa enerji devi Enel ve E.on, BT firması Ponton tarafından geliştirilen bir Blockchain platformu kullanarak denemeler yaptı. Avustralya’nın en büyük elektrik sağlayıcılarından biri şu anda Power Ledger adlı bir platformu test ediyor.

Coindesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin