Çinli perakende devi JD.com BiTA'ya katıldı.
Çinli perakende devi JD.com BiTA'ya katıldı.

Çinli perakende devi JD.com, BiTA’ya katılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli perakende devi JD.com, lojistik kolunu Blockchain in Transport Alliance’a kattı. Daha önce de uluslararası kargo devi FedEx BiTA’ya katılmıştı.

Firma dün yapılan bir açıklamada, JD Logistics’in Blockchain’ teknolojisinin bilgi ve uygulamalarını, diğer BiTA üyeleri olan UPS, FedEx, Penske ve diğer uluslararası nakliye firmalarıyla paylaşmak amacıyla ittifak kurduğunu söyledi.

BiTA, küresel nakliye ve lojistik şirketleri için Blockchain standartlarını geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla kuruldu.

Şirket, tedarik zincirlerinin optimizasyonunda, sınır ötesi lojistik ve iletişimde Blockchain kullanmayı planlıyor. Ayrıca sektördeki teknoloji üzerinde iş birliğini geliştirmeye yardımcı olmayı amaçlıyor.

Çinli perakende devi JD.com, FedEx’ten sonra BiTA’ya katıldı

Haber, FedEx’in BiTA’ya üye olmasından sadece birkaç gün sonra geldi.

Blockchain teknolojisi giderek daha fazla verimlilik, şeffaflık ve lojistik sektörüne düşük maliyet getirmek için potansiyel bir araç olarak görülüyor.

Geçtiğimiz ay, Blockchain teknolojisi girişimi Skuchain ve NTT Data Corporation, tedarik zincirlerine Blockchain geliştirmek için ortaklık kurdu.

Ortaklar, geleneksel tedarik zinciri yöntemleriyle sorunları çözmeye yardımcı olmak için Blockchain’i IOT’ye(Nesnelerin İnterneti) entegre eden bir sistemi tamamlamaya çalışacaklarını söyledi.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin