Çin’deki sel felaketi Bitcoin madencilerine yaradı: Hash rate yüzde 10 düştü
Çin’deki sel felaketi Bitcoin madencilerine yaradı: Hash rate yüzde 10 düştü

Çinli madenciler Bitcoin halving’den sonra madenciliğe devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2020 şu ana dek oldukça tahmin edilemez geçti. COVID-19 pandemisinden kaynaklanan belirsizlik dünyayı fırtınaya sürüklerken küresel ekonomi bundan payını aldı. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri de son zamanlarda geleneksel finansal piyasaları takip etti ve düşüşler gördü. Mart ayında yaşanan fiyat çöküşü de bunu kanıtlar nitelikteydi.

“Koronavirüs, Bitcoin ve diğer kripto paraları derinden etkiledi.”

Unconfirmed isimli podcast’in son bölümünde, Sino Global Capital CEO’su Mathew Graham, koronavirüsün Çin’in kripto para birimi ekosistemi ve DCEP gibi devam eden projeler üzerindeki ciddi etkisini gündeme aldı. Koronavirüsün kripto para birimi endüstrisini etkilediğini söyleyen Graham, bunu mevcut oynaklığa bakarak rahatlıkla algılayabileceğimizi ifade etti. Ünlü CEO, 12 Mart’taki çöküşle değerinin yarısını kaybeden Bitcoin’i örnek verdi:

Koronavirüs muhtemelen piyasa oynaklığı yoluyla kripto para endüstrisini etkiledi. Bence bu birincil faktördü. Fiyatlarda dramatik artış ve volatilite artışının görülmesi bir sistem şoku oldu.

Çinli madenciler halving’den daha az etkilenecek

Bu tür olaylar, özellikle de Bitcoin madencilik havuzlarının çoğunun Çin’de bulunduğu gerçeği ışığında madenci kârlılığını da derinden etkiledi. Graham’a göre, yaklaşan Bitcoin halving’in, dünyanın diğer bölgelerindeki madencilere kıyasla Çinli madencileri etkilemesi daha az olası:

Çinli madencilerin halving’den etkilenme olasılığı daha düşük. Çeşitli nedenler var ama bence en önemlisi, Çin’deki elektrik maliyetlerinin son derece rekabetçi olması.

Bitcoin için, ortalama günlük kâr açısından gözle görülür bir düşüş yaşanacağı için madencilik faaliyetlerinin sürdürülebilir kalması adına düşük güç maliyetleri gibi avantajların yoğun bir şekilde kullanılması büyük önem arz etmekte.

Koronavirüs ortaya çıkmadan önce Çin kendi CBDC’sini geliştirme konusundaki kararlı çabalarıyla ilgili sık sık gündeme geliyordu. Bu tür çabalar Çin’in kripto ve Blockchain’i çevreleyen teknolojiler üzerinde güçlü bir duruşu olduğunu ortaya koyuyor. Çin’in dijital para birimi elektronik ödeme (DCEP) sisteminin geliştirilmesinin ABD ve Avrupa gibi diğer büyük ekonomileri aşma çabası olduğu düşünülüyordu.

Graham bu konu hakkında şöyle konuştu:

COVID-19’un yazdığı kargaşa nedeniyle bazı gecikmeler yaşandı ancak DCEP’nin Çin hükümeti için hâlâ büyük bir öncelik olduğunu belirtmemiz gerek.

ambcrypto

Dünyanın en zengin kişileri listesi yayımlandı: Listede kripto para girişimcileri de var


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin