featured

Çin’in Neo Coin’i Ethereum’a Rakip Geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyada kripto para sektörünün her geçen gün gelişmesiyle birlikte, beraberinde arkalarındaki blockchain teknolojileri de gelişiyor. Ethereum, belkide bu noktada ilk öncülüğü yapan dijital paralardan birtanesi iken, Neo, Ethereum’a rakip olacak niteliklerle pazardaki yerini almaya devam ediyor.

Ethereum, Bitcoin’in Blockchain’i üzerine daha geliştirilmiş bir şifreleme sistemi ile, akıllı sözleşmeler uygulama yeteneğini ekledi.

Neo ise, Ethereum’un alt yapısını geliştiren benzersiz bir blockchain algoritması kullanıyor. NEO ayrıca bazı Ethereum sözleşmelerinin bilgisayar korsanlarına karşı savunmasız olmasına neden olan boşlukları kapatıyor.

Coinmarketcap verilerine göre aylarca bir doların çok altında işlem gören Neo, 30 mayısta 1 dolar kurunu gördü. Yalnızca 20 gün sonra 9 doları aşan değeri şu anda 50 dolar kuruna ulaşmış durumda.  Kısa sürede piyasa değeri milyar doları aşan dijital paralar arasında yer alan Neo, 2.44 milyar dolarlık hacmi ile altıncı sırada.

Yalnızca birkaç haftada %300’ün üzerinde değer kazanan Neo’nun sırrı ne? 

*Da Hongfei tarafından kurulan NEO ekibi,  oldukça profesyonel ve işlerinde çok iyiler. İlk etkenin, ekip olduğunu söyleyebiliriz. Birçok yeni ICO ( ilk madeni paralar teklifi ) dijital paranın ön satışını sağlayan ve potansiyel değerini belirleyen ekiplere sahipken, Neo bu stratejiye ihtiyaç duymuyor.

*İkincisi ise, kripto para sektörünün her geçen gün klasik yatırımcıları kendisine çekmesinden kaynaklı artan piyasa hacmi, Noe’nun da bu hacimden pay almasını sağlamış. Oldukça düşük değerde olmasına rağmen alt yapısının sağlamlığı, Neo’nun tercih edilen bir dijital para olmasını sağlıyor.

*Farklı bir neden, sektör takipçileri Ethereum ve Neo arasındaki benzerlikleri çok rahat farkedebiliyorlar. Ethereum Batının popüler dijital parası iken artık Neo’da doğunun popüler dijital parası. Bir ethereum günümüzde 300 doların üzerinde bir kur’a ulaşabilmişse Neo neden olmasın? Heleki uzak doğu gibi dev bir pazarın oyuncusuysa…

*Bir başka artış nedeniyse, ağustos başlarında Neo ekibi tarafından atılan bit twit oldu. Twitte, ”Çin finans kurumlarıyla ortak olacağı” belirtilmişti. Atılan twit hemen kaldırılmış olsa da, bu bilgi o günlerdeki 8 dolar olan Neo kurunu 11 dolara yükseltmek için yetti.

Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 





Sizce Neo, Ethereum gibi 300 dolar üzerine çıkar mı?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. yinede temkinli olunmalı, ani değer kazancının yanında ani değer kayıplarıda görulebilmekte neo’da, eğerki eth rakibi olarak gösteriliyorsa ki hüsrana uğramış bir cok benzeri vardır gecmişte, Alıcısına güven vermeli artişlarda ve düşüşlerde, yoksa bir balondan daha öteye gidemez, bu güvende zaman gerektirir istikrar gerektirir, düştüğünde çıkacağını kestirebilmelisin, henüz yeni yeni kendini göstermekte yani tam bir güven platformu oluşturmaktan uzak su an için bence, bekleyeceğiz izliyeceğiz ufaktan yatırım yapıp kayıpları minimumda tutarak devam edeceğiz yolumuza kalın sağlıcakla

    Reply
Bizi Takip Edin