Liquity Protocol sadece 10 günde 1 milyar dolarlık rakama ulaştı
Liquity Protocol sadece 10 günde 1 milyar dolarlık rakama ulaştı

Çin’in İç Moğolistan bölgesi Bitcoin madenciliğine son mu veriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin’in İç Moğolistan bölgesi, hükümetin yeni enerji tasarrufu planına göre, Nisan ayı sonundan önce Bitcoin madenciliğini askıya alacak.

İç Moğolistan madenciliğe son verecek

Çin şu anda Bitcoin madenciliği için en aktif ülke ve Bitcoin’in hash gücünün %65’ini kontrol ediyor. İç Moğolistan, ucuz enerjisi nedeniyle özellikle aktif bir Bitcoin madenciliği noktasıdır.

Piyasa koşulları da Çin’deki madenciliği daha genel bir şekilde teşvik etti. Son aylarda, İç Moğolistan ve diğer sıcak noktalar, Bitcoin’in yükselen fiyat yörüngesinin ardından kripto madenciliğine olan ilginin arttığını gördü. Madencilik, fiyat artışının bir sonucu olarak her zamankinden daha zor ama daha karlı hale geldi.

Bununla birlikte, bu büyüme, Çin’in enerji tasarrufu hedeflerine ulaşmasına ve 2060 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşmasına yardımcı olmayı amaçlayan yaklaşan yasakla hafifletilecek. Bitcoin madenciliği yüksek enerji tüketimiyle biliniyor. İç Moğolistan ve diğer bölgeler çevreye zarar veren kömür gücünü kullanıyor.

Ticaret güçlü kalıyor

Madencilik dışında, Bitcoin ve kripto para birimleri şu anda Çin’de gri bir alandır. Ülke, 2017’de ICO’ları yasakladı, 2019’da borsa erişimini ve 2020’de OTC platformlarını kısıtladı.

Çin’de kripto para birimi ticareti teknik olarak yasadışı olmasına rağmen, Çinli kripto şirketleri hükümet düzenlemelerini atlamanın yollarını buldu ve ülke hala kripto piyasasına hakim durumda. Bir zamanlar anakaraya dayalı olan büyük Çin borsaları, düzenlemeden kaçınmak için başka yerlere taşındı.

Ek olarak, Çin’deki yatırımcılar bankalara güvenmeden büyük miktarlarda parayı ülke dışına taşımak için Tether gibi stabilcoinleri kullanıyor. Sonuç, Çin’de sağlam bir stabilcoin piyasası var.

Yasak iyi haber mi?

İç Moğolistan’ın yaklaşan madencilik baskısı, yatırımcıları korkutabilecek bir karar. Çin’in 2017’deki baskısını anımsatmaktadır. Yine de, kısıtlamaların bazı olumlu etkileri olabilir.

Birincisi, Bitcoin madenciliğinin enerji yoğun doğası, çok tartışılan bir konu ve BTC aleyhtarlarının en sevdiği argüman oldu. Kısıtlamalar, madencilik endüstrisini fosil yakıtlar yerine yeşil enerji kaynaklarına yönelmeye teşvik edebilir ve bu da Bitcoin’in imajına yardımcı olabilir.

İkincisi, madencilik gücünün tek bir ülkenin elinde merkezileştirilmesi Bitcoin için bir tehdit oluşturabilir. Yeni kısıtlamalar, Çin’in Bitcoin madenciliği ve genel olarak sektör üzerindeki kalesini zayıflatabilir.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin