Çin'in en büyük teknoloji şirketi, konsorsiyum Blockchain platformu başlattı
Çin'in en büyük teknoloji şirketi, konsorsiyum Blockchain platformu başlattı

Çin’in en büyük teknoloji şirketi, konsorsiyum Blockchain platformu başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli teknoloji devi Alibaba Group’un fintech kolu ve Alipay’ın ana şirketi olan Ant Financial, konsorsiyum Blockchain platformunu başlattı.

“OpenChain” olarak adlandırılan platform, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) Blockchain uygulamalarını daha ​​yüksek verimlilik ve daha düşük maliyetle kullanmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Bir milyon kobi ve geliştiriciye ulaşılacak

Ant Financial’ın Blockchain platformları genel müdürü Jin Ge konuyla ilgili şöyle dedi:

OpenChain platformunun lansmanıyla, bir milyon KOBİ ve geliştiricinin önümüzdeki üç yıl içinde daha fazla kullanım örneği geliştirmesine ve keşfetmesine yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

Konsorsiyum Blockchain ağları hem kamu hem de özel blok zincirlerinin unsurlarını birleştiriyor ve genellikle aynı sektörde faaliyet gösteren kuruluşlar için faydalı olarak nitelendiriliyor.

Çin’in teknoloji devi Blockchain ile pek çok operasyonel süreci kolaylaştıracak

Ant Financial’ın OpenChain, tedarik zinciri finansmanı, ürün provenansı, dijital faturalar ve hayırsever bağışlar gibi sektörlerdeki vakaları destekliyor.

Bu kullanım örnekleri yalnızca tüm taraflar arasında bir güven mekanizması değil, aynı zamanda kimlik doğrulama hesaplamasını anında tamamlayabilen yüksek performanslı konsensüs algoritmaları gerektirir.

OpenChain ilk alfa testine 2019’da başladı ve o zamandan beri kurumsal Blockchain uygulama geliştirme hizmetleri sağlayıcısı WhiteMatrix platformunu kullanıyor.

“OpenChain, Ethereum’dan bile hızlı ve maliyeti onun onda biri.”

WhiteMatrix kurucusu ve CEO’su Wu Xiao, OpenChain’in işlem hızının “Ethereum gibi halka açık Blockchain platformlarından birkaç kat daha hızlı” olduğunu ve “işlem başına maliyetinin diğerlerinin onda biri” olduğunu söylemişti.

Büyük Çinli teknoloji firmaları Blockchain platformlarını piyasaya sürmeye devam ediyor. Bu yılın başlarında, Baidu açık ağ blok zinciri “Xuperchain” için genel beta sürümünü başlattı. Tencent ve JD ayrıca, önerilen BaaS platformlarında teknik incelemeler yayınladılar.

Özellikle Alibaba ve Tencent grupları, Blockchain alanındaki en aktif oyuncular olarak tanınıyor. Geçen yıl, Tencent ve iştirakleri 718 Blockchain patenti için başvururken, Alibaba Group 470 başvuruda bulundu.

theblockcrypto

Bitcoin için 2019 boğa koşusunu tetikleyen sinyal görüldü!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin