Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!
Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!

Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in merkez bankası Çin Halk Bankası (PBOC) tarafından geliştirilen dijital para birimi, devam eden pilot programda 3 milyondan fazla işlemde 1,1 milyar yuan (162 milyon dolar) üzerinde transfer için kullanıldı.

Çin’in dijital para birimi ile 3,13 milyon işlem yapıldı

PBOC Başkan Yardımcısı Fan Yifei’ye göre, henzhen ve Xiongan gibi büyük şehirlerde gerçekleştirilen çeşitli testlerde, ülkenin fiat para biriminin dijital eş değeri olan dijital para birimi kullanılarak 3,13 milyon işlem yapıldı.

South China Morning Post tarafından sağlanan habere göre Yifei, pilot aşamanın “olumlu ilerleme” kaydettiğini söylediği ve DCEP’in fatura ödemeleri, ulaşım ve devlet hizmetleri dahil 6.700’den fazla kullanım durumunda uygulandı.

Fan, dijital para biriminin çoklu ödeme yöntemlerinde kullanıldığını belirtti.

PBOC, dijital renminbiyi gelecek için önemli bir finansal altyapı olarak görüyor.

Sağlık çalışanları DCEP ile ödüllendirildi

Merkez bankasının ayrıca COVID-19 pandemisinin tedavisine katıldıkları için yaklaşık 5.000 tıp ve sağlık çalışanını DCEP ile ödüllendirdiği bildirildi. Dijital para biriminin Çin ekonomisini nakitsiz bir topluma doğru ilerletmeye daha da yardımcı olması bekleniyor.

Pilot programların, DCEP kullanıcılarının 113.300’den fazla kişisel dijital cüzdan ve yaklaşık 8.000 kurumsal cüzdan oluşturduğu bildirildi. Dijital yuan testine dört büyük devlet bankası katılıyor: China Construction Bank, Bank of China, Industrial and Commercial Bank of China ve Agricultural Bank of China.

DCEP, 2022 Kış Olimpiyatları’nda da test edilecek. Shanghai Bank’ın eski başkanı ve China Investment Corporation’ın sekreter yardımcısı Fan, kripto para birimlerinin bir merkez bankasının baskı yeteneğine meydan okuyabileceği konusunda uyardı.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin