Çin’in Blockchain finansman merkezi projesi
Çin’in Blockchain finansman merkezi projesi yasal nedenlerle iptal edildi

Çin’in Blockchain finansman merkezi projesi yasal nedenlerle iptal edildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in Blockchain finansman merkezi projesi yasal nedenlerle iptal edildi.

Çin’in Blockchain finansman merkezi projesi yasal mevzuata uyum sağlamadığından iptal edildi

27 Mart’ta Çin Yatırım Birliği (IAC) web sitesinde yayınlanan belgeye göre, bu ayın başlarında açıklanan Çin’in Global Blockchain Yatırım ve Geliştirme Merkezi (GBIDC)’nin kurulması, şubelerinin kurulmasıyla ilgili yasal mevzuata uyum sağlamadığından iptal edildi.

Sosyal örgütler şube ofislerinin temsilcilikleri altında şubeler veya temsilcilikler kuramazlar

GBIDC, yerli yatırım projesini kolaylaştıran ve yabancı sermayeyi çeken bir sosyal organizasyon olan IAC tarafından yönetilecekti. 23 Mart’ta yayımlanan belgede, sosyal örgütlerin şube ofislerinin temsilcilikleri altında şubeler veya temsilcilikler kuramayacağı belirtiliyor. Bu nedenle IAC Blockchain merkezi için onay talebini geri çekmek zorunda kaldı.

GBIDC’nin Blockchain yatırım ortaklıklarını ve fonlarını tanıtması düşünülüyordu

GBIDC’nin Blockchain  yatırımları için yerel ve uluslararası kaynakları birbirine bağlayan ve bu konuda uluslararası forumlara yön veren Çin Blok Zinciri projelerini destekleyecekti. Ayrıca endüstri standartlarını ve Blockchain yatırım ortaklıklarını ve fonlarını tanıtması düşünülüyordu. GBIDC’nin kapsamı aynı zamanda, Blockchain girişimlerine yatırım yapmakla ilgilenen kurumlara danışmanlık hizmetleri sağlamayı da içerecekti.

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı Blockchain teknolojilerini destekliyor

Bu haftanın başlarında, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (CMIIT), Blockchain dahil olmak üzere teknolojik yeniliklere desteklerini ve Çin’in sanayi sektörünü iyileştirmek için Blockchain teknolojilerinin potansiyeliyle ilgili bir belge yayınladı.

Çin örgütleri yakın zamanda Blockchain’i somut yollarla destekledi

Çin örgütleri yakın zamanda Blockchain’i somut yollarla destekledi. Çin Merkez Bankası, bir Blockchain ölçekleme çözümü için Şubat ayında bir patent başvurusunda bulundu. Çin’in en büyük perakendeci JD.com, aynı ay Çin‘de gıda güvenliği ve izlenebilirlik üzerine yeni bir Blockchain çalışması başlattı.

Blockchain için verdiği desteğe rağmen, Çin son zamanlarda kripto para sektörüne yönelik çeşitli önlemler aldı

Blockchain için verdiği desteğe rağmen, Çin son zamanlarda kripto para sektörüne yönelik çeşitli önlemler aldı. Geçen yılın sonbaharında ICO yasağı ve Ocak ayında kripto para borsalarına yönelik yasaklar Çin’in kripto para sektörüne yönelik kısıtlamalarından sadece birkaçıdır.

Cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin