featured

Çin’e Meydan Okuyan Tayvan; ICO’ların ve Bitcoin’in Evrensel Olarak Kabul Edilmesini Destekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayvan Finansal Gözetim Komisyonu (FSC), ülkedeki ilk para tekliflerinin (ICO’lar), sanal para birimleri ve Blockchain’in ana akım kabulüne destek verdiğini belirtti. Tayvan, Çin ve Güney Kore’nin aksine, Japonya gibi yıkıcı yeniliklere karşı bir tutum sergiliyor.




Haber lens, tarafından yayınlanan bir rapora göre, ICO’lara, dijital para birimleri için Tayvan hükümetinin desteği ve Blockchain meclis oturumu sırasında Milliyetçi Partisi Kongre üyesi Jason Hsu tarafından yapılan talebe, aşağıdaki FSC Başkanı Wellington Koo tarafından açıklandı.

Koo, yaptığı açıklamada, ülkedeki kripto paralarla ilgili faaliyetlere tamamen yasak olmayacağını söyledi. Ayrıca hükümetin, yenilikçi ürünleri Blockchain ve sanal para birimleri ile denemek için tekliflerinde destekleyeceğini iddia etti.

Koo’nun açıklaması konusundaki yorumunda Hsu, parlamentonun hükümetin eylemini desteklemek için “Finansal Teknoloji İnovasyon Deney Yasası ” nı da geçeceğini söyledi . Tasarıda, tüm finansal teknoloji (fintech) faaliyetleri ve Blockchain başlangıç ​​şirketlerinin ülkenin düzenlenmemiş sektöründe özgürce faaliyet göstermesine izin verilecek.

“Sadece Çin ve Güney Kore yasakladığı için Tayvan’ın buna uyması gerektiği anlamına gelmiyor; gelecekte büyük bir büyüme fırsatı var. Kripto para sektörünü, menkul kıymetler gibi yüksek derecede düzenlenmiş ve yüksek izlenen bir sanayi olarak ele aldıkları Japonya’yı taklit etmeliyiz. “

Kripto para sektörü ile ilgili dünyadan gelişmeler

Çin hükümeti daha önce, Çin genelinde ICO faaliyetlerini yasakladığını ve token satışının yasadışı bir para toplama yöntemi olduğunu belirtti. Bu hareket, Güney Kore tarafından taklitedildi ve ICO’lara bölgesel bir yasak uygulandı.

Japonya’da hükümet, önde gelen dijital para birimi Bitcoin’in Mayıs 2017’den başlamak üzere yasal bir ödeme şekli olarak kabul edilebileceğini bildirdi .

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin