Çin’den tarihi Ethereum (ETH) kararı!
Çin’den tarihi Ethereum (ETH) kararı!

Çin’den tarihi Ethereum (ETH) kararı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum bir Çin mahkemesi tarafından verilen kararla mülkiyet statüsü kazandı. Bu yasal statü uyarınca Çinli vatandaşların ETH sahibi olması ve transfer etmesi artık engellenmiyor.

Ethereum bir mülk olarak statü kazandı

Shenzhen mahkemesinin son kararına göre, Ethereum ekonomik değeri olan ve yasalarla korunan bir mülk olarak kabul edildi. Karar, Li isimli bir Blockchain mühendisi tarafından işlenen bir suç sebebiyle alındı.

Bildirilene göre müşteki tarafından iş verilen bir mühendis olan Li, sonrasında işten çıkarıldı. Bu karardan memnun kalmayan mühendis sahip olduğu özel anahtarlar ve ödeme kodlarıyla şirketin imtoken hesabını hackleyerek 3,3 ETH ile 4 milyon Haode coin’i çaldı. Li çaldığı bu meblağı daha sonra kendi OKEx ve Imtoken hesabına taşıdı.

Li çaldığı tutarı iade etmesine rağmen, Shenzhen yargıcı onu yedi ay hapis cezasına ve 2.000 Yuan (282 dolar) cezaya çarptırdı. Ayrıca Li’nin sebep olduğu zararlar için 5.536,99 yuan (781 dolar) ödemesi gerektiğine karar verildi.

Çin’deki yasaklar esnetiliyor mu?

Bu kararın ardından kripto para dünyasının gözü Çinli düzenleyicilere ve dijital varlıkların değeri üzerindeki etkilerine odaklandı. Kripto para borsaları ve ICO’lar Çin anakarasından yasaklanmış olsa da Başkan Xi Jinping, Blockchain teknolojisinin ülke için bir dünya teknoloji devi olma arzusunda büyük pay sahibi olduğunu açıkladı.

cryptopolitan

Bitcoin için “BARR modeli” açığa çıktı: Hedef 10 bin dolar!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin