Kanadalı fintech firması söz verdi!
Kanadalı fintech firması söz verdi! "1,2 milyon dolarlık Bitcoin alıyoruz."

Çin’den Bitcoin ve Altın açıklaması geldi: Çarpıcı iddialar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son zamanlarda Çin devlet medyasında yayınlanan bir makale, Bitcoin boğa piyasasının altın ve değerli metaller için düşüş anlamına gelebileceğini ilan etti.

Çin Devlet Televizyonunda (CCTV) yayınlanan rapor, görünüşe göre bir Bitcoin boğa piyasasının altın üzerinde uzun vadeli aşağı doğru baskı uygulayabileceğini iddia ediyor. Yayın, 8BTC’nin kurucusu Red Li ve DeFi Alliance’tan girişimci Qiao Wang tarafından retweetlendi.

Bitcoin Altın için alternatif

Çin’deki devlet rejimi, kendi merkez bankası dijital para birimini (CBDC / DCEP) piyasaya sürerken Bitcoin ve kripto para birimlerine şiddetle karşı çıkıyor. Wang bu durumu şöyle yorumluyor.

“Düşünürseniz gerçekten inanılmaz. On yıl önce, bugün hala 1 terabayttan daha az olan ve evrenin doğuşundan beri var olan periyodik tablodaki bir elementin hayatını emen bir dijital defter basmaya başladık.”

Yayının, Bitcoin’in altına alternatif olabileceğini iddia eden bir JP Morgan açıklamasından alıntı yaptığı görülüyor.

Bitcoin 2020’de Altın’dan daha iyi performans gösteriyor

ETF sağlayıcısı CoinShares’in yakın tarihli bir Dijital Varlık Fonu Akışları raporu, yatırımcıların altın piyasalarından çekildiğini ve Bitcoin tabanlı yatırımlara girdiğini öne sürdü.

İki güvenli liman varlığının performansını karşılaştırmak, açıkça yalnızca bir kazanan olduğunu gösterir. 2020’nin başından bu yana ve Covid salgını küresel ekonomiyi gerçekten sarsmadan önce, Goldprice.org’a göre altın fiyatları mevcut seviyelere göre %21 oranında yükseldi.

Öte yandan Bitcoin, aynı dönemde %165 artarak bugün 19.000 $’ın üzerindeki fiyatlara yükseldi.

Varlık performansındaki bu göze batan bariz farklılığa rağmen, Peter Schiff gibi tartışmalı altın yatırımcıları ikna olmamaya ve Bitcoin’i eleştirmeye devam ediyor.

Değerli metaller için daha büyük düzeltmeler

Altın gerçekten daha iyi bir varlık olsaydı, finansal piyasaların tahrip edildiği ve değer varlıklarının depolanmasının hızla artması gereken bir yılda yalnızca %20’den fazla kazanç elde etmiş olurdu.

Gümüş bile son 12 ayda altından daha iyi performans göstermeyi başardı ve Ocak ayından bu yana yaklaşık %34 kazanç elde etti. Bununla birlikte, her iki değerli metal de bu yılki zirvelerinden bu yana altın %11,3 ve gümüş %18,6 değer kaybetti.

2020’nin en yüksek seviyesinden bu yana Bitcoin’in gerilemesi, mevcut fiyatlara göre sadece %4 seviyesinde.

Bu haber ilk defa cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin