featured

Çindeki Kripto Para Borsaları ve Yeni Yasalar Hakkında Son Durum; Okcoin ve Huobi Faaliyerlerine Devam Edebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin medya kuruluşu Jinse.com , Çin’de sanal para birimlerinin kullanılmasına ilişkin yasaların 1 Ekim 2017’de yürürlüğe gireceğini bildirdi. Jinse, Çin kripto para yönetmeliğinin “Çin Halk Cumhuriyeti Medeni Kanununun Genel Esasları” na dahil edildiğini belirtti. “15 Mart’ta onaylanan yasa yürürlüğe girdi.



Sanal Para Birimlerinin 1 Ekim’den itibaren “Sanal Mülkiyet” Olarak Yasa Edilmesi Bekleniyor

1 Ekim'de Çin'de Düzenlenecek Sanal Para Birimleri

Jinse, 1 Ekim’de yürürlüğe girmesi beklenen Çin Halk Cumhuriyeti Yasasının Genel İlkelerinin Çin’de kripto para yönetmeliğinin ilk kez uygulayacağını bildirdi. Jinse raporunda, kripto para birimlerinin Çin yasalarına göre “sanal mülk” olarak ele alınması öneriliyor. Çinli akademik Profesör Deng Jianpeng, “Bitcoin ve kripto para birimlerinin vb. Sanal varlık olarak sınıflandırılabileceğini” belirtti.

Sanal para birimlerinin Çin’in “Medeni Hukukun Genel İlkeleri” yasasına dahil edilmesi, Çin’in son zamanlarda gerçekleştirdiği sanal para alışverişi darbelerinin kripto para birimleri kullanımına ve bulundurulmasına ilişkin ülke çapında bir yasak haline getirilmeyeceğini önermektedir. Jinse, bu yorumlamayı güçlendiriyor ve “düzenleyicilerin bitcoinin baştan sona yasak konusundan hiç söz etmediğini, yani hükümet düzeyinin bitcoinin kendisinde bir sorun olduğunu düşünmediğini” belirtti.

Jinse, değişimler konusundaki darbenin, “küçük platform (lar) … kara para aklamayı ve KYC politikasını ciddi olarak uygulamamış” gerekçelerle güdülendiğini iddia ediyor. Yayın ayrıca, Çin’in önemli kripto para borsalarının  üzerine yapılan son işlemlerin geçici olduğunu ima eden ve ardından kripto para sektöründe genel bir yasak olarak yorumlanmaması gerektiğini ima eden, PBOC soruşturmalarını tekrar başlatma kararı verdi.

Mevzuat yürürlüğe girdiğinde iki Çin Bitcoin Borsası faaliyete geçecek

1 Ekim'de Çin'de Düzenlenecek Sanal Para Birimleri

Ay başında Çinde ICO’ların yasaklanması ve ardından bitcoin borsalarının kapanışı ile ilgili haberler yayınlamıştık. Tüm borsaların, 1 Ekim’e kadar faaliyetlerini durdurmaları gerekiyordu. Bununla birlikte, Okcoin ve Huobi’nin Ekim ayı sonuna kadar faaliyet göstermesine izin verileceğini gösteren raporlar yayınlandı.

Bu hafta, önde gelen borsalardan, Yuan’da kripto para birimlerinde mevduat kabul etmeyi bıraktı . Borsa, tüm ticaret işlemlerini 31 Eylül 2017 tarihine kadar durdurmasına rağmen, BTCC 31 Ekim 2017 tarihine kadar para çekme işlemini sürdüreceğini belirtti. Çin hükümetinin, Okcoin ve Huobi hariç tüm kripto alışverişi işlemlerini, ülkenin sanal para birimi düzenlemeleri yürürlüğe girmeye hazırlandı ve hayatta kalan borsaların Çin’de ilerlemeye devam etmesine izin verilen tek kripto para borsası olabileceği yönündeki spekülasyonlara yol açtı.

bitcoin.com







Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin