featured

Çinde Yeni Düzenlemeler Sonucunda 60 ICO İptal Edildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çindeki yeni yasal düzenleme çalışmalarından dolayı ICO’lar Çindeki çalışlamarını ya iptal ediyor ya da erteliyor.

Çıkan haberlerden dolayı yaklaşık 60 ICO düzenlemeden çıkacak olan sonucu bekliyor.

Çinin yerel basın organlarından biri olan Caixin’in   haberine göre,  hükümet komisyonu ICO’yu incelemiş ve netice olarak tamamen yasaklanmasının söz konusu olmadığını belirtiyor.

Başka bir kaynaktan yayınlanan bir haberde ise, “ICO projelerinin yüzde 90’ında yasadışı kaynak yaratma ve kasıtlı dolandırıcılıktan şüpheleniliyor” deniyor.

Toplantılar iptal edildi

Çin’deki yasal durumun karşısındaki belirsizliğin doğrudan bir sonucu olarak, bazı konferanslar şu anda ya erteleniyor ya da iptal edilmiş durumda.

Bunların arasında geçen hafta sonu yapılması planlanan ancak 23 Eylüle ertelenen DACA Uluslararası Blockchain Zirvesi Pekin ve Huobi tarafından organize edilen 2017 Global Blockchain Zirvesi  de bulunuyor.

Çinli yetkililerin konu hakkında karar vermek konusunda ağır davranmaları piyasaları sinirlendiriyor. Bitcoin’in fiyatı Cumartesi gününden bu yana yaklaşık 700 $ civarında düştü ve alt coin pazarlarının çoğu bu düşüşten etkilendi.

Büyük oyuncu

Çin bu yılın başlarından bu yana büyük oranda ICO piyasasına etki ediyor. 1 Milyar Dolarlık sektörün yaklaşık %40’ını Çin kaynaklı projeler oluşturuyor.

Geçen hafta, ABD Menkul Kıymetler ve Mübadele Komisyonu , token satışına ilişkin duyurularına daha fazla uyarı ekleyerek, ICO projelerini çeşitli menkul kıymetler mevzuatına uymadığı için yasakladığını duyurmuştu.

Aynı zamanda Çin düzenleyicilerinden bir heyet , uluslararası düzenleyici uygulamaların incelenmesinin bir parçası olarak Coinbase ve Ripple de dahil olmak üzere ABD Blockchain işletmelerini ziyaret etti .

cointelegrapf



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin