Çin’de yağış mevsimi sona erdi: Bitcoin hash oranı düşüşe geçti
Çin’de yağış mevsimi sona erdi: Bitcoin hash oranı düşüşe geçti

Çin’de yağış mevsimi sona erdi: Bitcoin hash oranı düşüşe geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yapay zeka ve Blockchain altyapı firması Core Scientific tarafından aktarılan bilgiye göre Çin’in Sichuan kentindeki yağış mevsiminin sona ermesiyle Bitcoin hash oranı düşüşe geçti.

Çin’deki yağışlar Bitcoin hash oranını nasıl etkiliyor?

Çin’de Bitcoin madenciliği, ucuz hidroelektrik kullanılarak yağışlı mevsimlerin olduğu bölgelerde yapılıyor. Haziran-Ekim ayları arasındaki yağış mevsimi boyunca barajlar doluyor ve elektrik arzı oldukça artıyor. Bu da Bitcoin madenciliğini kârlı bir iş haline getiriyor.

Ancak Core Scientific’teki Blockchain iş geliştirme kıdemli başkan yardımcısı Tarak Kulyk’e göre, yağmurlar sona erdiğinde, Çin’de Bitcoin madenciliği çok daha az kârlı hale gelirken fiyatlar üç veya dört katına çıkıyor.

Kulyk, Decrypt’e verdiği demeçte, “Hava durumu, birçok Çinli madenci için önemli bir kâr kaynağıdır. Çünkü eski ekipmanları ucuza satın alabilirler. Ancak yalnızca yılın beş ayı için kârlı olabilirler.” sözlerini kullandı.

Enerji nerede ucuzsa madenciler oraya gidiyor

Bitcoin’in hash oranı, Bitcoin madencilerinin kolektif işlem gücünün bir ölçüsü. Bitcoin madenciliği çok fazla enerji gerektirdiği için madenciler enerjinin en ucuz olduğu yeri buluyor. Enerji fiyatları değiştiğinde ise madenciler yer değiştiriyor.

Başka bir deyişle, madenciler yer değiştirirken çevrim dışı kalıyorlar ve bu nedenle Bitcoin hash oranına katkıda bulunamıyorlar.

Çin ile karşılaştırıldığında, BTC madenciliğinin gerçekleştiği diğer ülkelerde çevresel faktörler bu kadar etkili olmuyor.

ABD’de madenciler için daha istikrarlı politikalar var

Bu göreceli istikrarsızlığın bir sonucu olarak, bazı Çinli madenciler faaliyetlerini yeniden konumlandırmak istiyor. Kulyk, “Gücümüz sabit olduğundan ve yıl içinde maddi olarak değişmediğinden, Core Scientific birkaç Çinli oyuncuyla filolarının bir kısmını Kuzey Amerika’ya taşımak için çalışıyor.” dedi.

Kulyk’e göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde Bitcoin madencileri daha istikrarlı bir düzenleme politikasından da yararlanıyor:

Düzenleyici politika Kuzey Amerika’da çok daha istikrarlıdır ve dijital varlık madenciliği ve sektörün ulusal güvenlik önceliği olduğuna yönelik değişen görüşler göz önüne alındığında dijital varlık alanını hızlandırabilir.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin