Çin'de kripto para birimleri ve Blockchain'in ayak sesleri
Çin'de kripto para birimleri ve Blockchain'in ayak sesleri

Çin’de kripto para birimleri yeniden gündemde!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’de kripto para birimlerinin ve Blockchain teknolojisinin sesi, her zamankinden daha gür çıkmaya başladı. Devlet medyası bugün, Blockchain teknolojisine ve bunun topluma getireceği potansiyel faydalara övgüde bulundu.

Ülkenin en büyük yayın organlarının ortak konusu, kripto paralar ve Blockchain

Çin’in en büyük gazetesi The People’s Daily ve Komünist Parti’nin resmi medya kanalları bugün kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisi hakkında bir makale yayınladı. Makalede, sektörün altında yatan teknolojinin hem Çin vatandaşlarına hem de gazetenin üç milyon uluslararası okuyucusuna sağlayabileceği pek çok faydaya değinildi.

Blockchain teknolojisinin maddi zorluklar, kamu refahı, gözetim ve taklitçilik gibi alanlarda ne gibi faydaları olduğuna dair açıklamalarla başlayan makalenin ilk bölümünde, ayrıca dağıtık merkezsiz defterlerin ustaca yapısı özetleniyor.

Blockchain’in potansiyel olarak bir sonraki internet olarak nitelendirildiği makalede, Çin makamlarının altyapıyı iyileştirmek ve ilgili yasalarla politikaların formülasyonunu güçlendirmek için Blockchain teknolojisini daha iyi tanıtıp kullanacakları ifade ediliyor.

Blockchain ve kripto para ayrımına dikkat çekildi

Makalede, Blockchain ve kripto para birimleri arasındaki ayrıma dair bir bölüm de yer aldı. Blockchain’in, Bitcoin‘in altında yatan teknoloji ve altyapı olduğuna dikkat çekilirken bu teknolojinin daha pek çok uygulaması olabileceği belirtildi.

Bunun yanı sıra sanal para birimlerinin doğrudan eleştirilmediği makalede, yurtdışındaki projelere yatırım yapan yatırımcılar uyarıldı. Bu ayın başlarında Çin’in İnternet Finansal Bilinçlendirme Kurumu, ICO’ların riskleri konusunda daha fazla farkındalık çağrısında bulunmuştu ve bugünkü yazının da bu açıklamaya göre genişletilmesi dikkat çekti.

ICO’ların çoğu kullanışsız

Yazının en dikkat çeken bölümlerinden biri ise, ICO’ların çoğunun teknoloji geliştirme ile hiçbir ilgisi olmadığının ifade edildiği kısımdı. Makalede ICO’lar için “sermaye için balıkçılık” yakıştırması yapılırken, “yatırıma ayrılan iyi bir paranın kötü ellere boşaltıldığı” ifadesi kullanıldı.

Çinli yetkililerin, ICO’ların riskleri konusunda bilinçlendirmeye yönelik güçlü darboğaz politikaları izlediği biliniyor.

Çin’de kripto para birimleri ve borsalar zor günlerden geçti

Geçtiğimiz Eylül ayında ICO’lara dair geniş çapta yasaklamalar yapan Çin hükümeti, kripto para borsalarını kapanmaya zorlamıştı. Coinmarketcap’ten alınan verilere göre küresel pazarın %98’inden fazlasını temsil eden Çin, bu hamlenin ardından sadece %15 oranında şaşırtıcı bir düşüş gösterdi.

Kripto para birimlerine demir yumruk politikasıyla yaklaşan Çin’in bugünkü tutumu, otoritelerin bu teknolojinin altında yatan önemli potansiyeli fark ettiğini gösteriyor.

Otoriteler kripto paraları değil, altında yatan teknolojiyi istiyor

Geçtiğimiz sene, Çin’in kendi ulusal kripto parasını oluşturmayı planladığına yönelik ortaya çıkan raporlarda hükümetin başlıca kaygısı, gelişmeler üzerindeki kontrol eksikliğiydi.

Makaleye göre Bitcoin, Ethereum ve diğer merkezsizleştirilmiş kripto para birimlerinin geri dönmesi olası değil. Lakin Çin, bir şekilde kendi şartlarına göre teknolojiyi benimsemek istiyor.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin