featured

”Çin’de Bitcoin’i Yasaklamak Mümkün Değil!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haftalardır Çinden gelen haberler üzerine süren tartışmalar, artık yerini bu tartışmaların yorumlarına bırakıyor. Uzmanlar, basın yayın organları ve hatta Çin medyası, konuyla ilgili araştırmalar ve açıklamalar yapmaya başladı. Çin’in önde gelen haber organlarından biri olan People, Çin’de Bitcoin‘i yasaklamanın mümkün olmadığını” belirten bir yazı yayınladı.





Yazar, Guanghua Üniversitesi profesörü Liu Xiaolei’ye göre,

”Yetkililer sadece kripto para sektörünün yerel ekonomideki spekülatif hareketleri artırma potansiyeli hakkında endişeli olmalı”

Liu,

“Bitcoin gibi kripto paraların merkezi olmayan p2p ticaret özelliklerine bakarsak, Bitcoin’i yasaklamak ne gerçekçi, ne de uygulanabilir bir durum değildir

Bitcoin’in reel ekonomide değeri yok, sadece spekülatif bir yatırım olarak değeri varsa, spekülasyonu sınırlamak Bitcoin’in spekülasyon kaynaklarının reel ekonomiye dönmesine yardımcı olacaktır.”

Bitcoin alım-satım  borsalarının  bir kez daha durdurulacağı yönündeki kaygılar da var. Çin hükümeti tarafından resmi bir açıklama yapılmış olmamasına rağmen kripto para fiyatlarını önemli derecede etkiledi.

Liu, borsalarda “kripto para sektörü için ticaret platformlarının denetimini güçlendirmek tamamen mümkün ve gerekli” diyerek kontrollerin yürürlüğe konması konusunda anlaşmaya vardı.

Bununla birlikte, ICO’lar üzerinde, uyarılar devam etmekte olup, giderek artan sayıda uluslararası düzenleyicinin potansiyel yatırımcılara resmi uyarılarda bulunmaya devam ediyorlar.

ICO’lar hakkında uyarı yapan ülkeler arasında Çinden sonra, Kanada, İngiltere, Honghong ve Dubai gibi ülkeler bulunuyor.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin