Çin'de bazı hükümet yetkililerine yerel dijital para (DCEP) dağıtılacak
Çin'de bazı hükümet yetkililerine yerel dijital para (DCEP) dağıtılacak

Çin’de bazı hükümet yetkililerine yerel dijital para (DCEP) dağıtılacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün yerel bir haber kaynağı tarafından aktarılan bilgilere göre Çin’in yerel dijital para birimi (DCEP), mayıs ayında Suzhou şehrinde yerel hükümet çalışanlarına dağıtılmaya başlanacak.

Dijital paranın dağıtımını dört büyük banka üstlenecek

China Star Market’in haberine göre Suzhou’da görev yapan hükümet çalışanları, mayıs ayındaki nakliye sübvansiyonlarının yarısını DCEP üzerinden temin edecek. Söz konusu yetkililere dağıtımı yapacak kuruluşlar ise Çin Tarım Bankası, Çin Sanayi ve Ticaret Bankası, Çin Bankası ve Çin İnşaat Bankası olarak belirlendi.

Habere göre resmi belge tüm hükümet kurumlarından ve komitelerinden mayıs ayındaki lansmana hazırlık için bu bankalarla DCEP ihraç sözleşmeleri imzalamalarını istiyor. Tüm çalışanlardan sübvansiyonlarını almak için bu bankalar tarafından geliştirilen dijital cüzdanları indirmeleri isteniyor.

Çin’in DCEP testleri sorunsuz ilerliyor

Kısa süre önce sizlerle paylaştığımız bir haberde Çin Tarım Bankası’nın bir dijital cüzdan uygulaması başlattığını bildirmiştik. Bahsi geçen uygulama, bankanın yalnızca beyaz listesindeki kullanıcıların uygulamada hesap kaydetmesine izin veriliyor. Aralık 2019’da, PBOC’nin Shenzhen ve Suzhou şehirleri de dahil olmak üzere birçok büyük Çin şehrinde DCEP pilot programlarını başlatmayı planladığı bildirildi. Koronavirüsün patlak vermesinden bu yana, merkez bankası birkaç kez dijital para biriminin geliştirilmesi ve test edilmesinin sorunsuz ilerlediğini belirtmişti.

Haberde e-ticaret devi Alibaba tarafından geliştirilen popüler ödeme uygulaması Alipay’in, DCEP’in teknoloji geliştirme ve düzenleme çabalarına katılımlarının onaylandığı da belirtildi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin