Çin, kripto madenciliğini 'son derece zararlı' olarak adlandırıyor, ancak nedeni oldukça farklı
Çin, kripto madenciliğini 'son derece zararlı' olarak adlandırıyor, ancak nedeni oldukça farklı

Çin resmi gazetesinde kripto vergilendirmesi terimi; kriptolar dolaylı yoldan yasal hale mi geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin vergi yayını China Tax News, “hukuk geriye alınamaz” ilkesi olarak bilinen Ex post facto yasasını kullanarak geçmiş kripto para birimi kazançlarının vergilendirilmesi çağrısında bulundu. Bu, hükümetin merkezi olmayan piyasalarının statüsünü resmi olarak ilan etmeden önce Çin’den elde ettikleri gelirlerden Çin’in vergi yasasına uygun olarak vergi ödemeleri gerekeceği anlamına geliyor.

Eylül ayı boyunca, Merkez Bankası ile birlikte on bakandan oluşan komisyon, Çin’deki yabancı kripto borsası kuruluşlarına karşı “Sanal Para Birimi Alım Satım Hype Risklerinin Önlenmesine İlişkin Bildiri” yayınladı. İnternet üzerinden Çinli sakinlere denizaşırı sanal para borsaları tarafından hizmet sağlanmasının da yasa dışı bir finansal faaliyet olarak kabul edildiğini belirtti.

Yasağın ilanından sonra, bazı yerel ticaret platformları, kullanıcılara ticaret hizmetleri sağlamak için yurt dışına çıkmayı seçti ve kademeli olarak Binance Huobi ve Ouyi liderliğinde bir borsa endüstrisi oluşturdu. Son yıllarda sanal para piyasasının popülaritesi ile birlikte ilgili platformların işlem hacmi hızla arttı.

Ancak Çinli Gazeteci Colin Wu, Çin Merkez Bankası tüm kripto faaliyetlerini yasa dışı olarak tanımladığı için vergilendirmenin onların yasal haklarını dolaylı olarak tanıyabileceğini savundu. Ayrıca, Çinli yetkililer resmi PBOC bildiriminden önce kriptoyu yasa dışı olarak tanımladığından, vergi öncesi vergilendirme bile hükümetin tutumunu geçersiz sayıyor.

Ek olarak China Tax News, mevcut yasal çerçevede Çinli kullanıcıların Bitcoin gibi kripto para birimleri tutmasını yasaklamadığını da ekledi. Bununla birlikte, sanal para birimlerinin işlemi, geçersiz bir hukuk eylemi olarak işaretlendi. Bu, yasalar tarafından açıkça yasaklanmadığı anlamına gelir. Bu durum, Çin’in kripto duruşu, hükümetin belirsizliği ve çelişkili kripto yasaları hakkında çeşitli soruları gündeme getiriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin