Çin yasakları etkisiz kaldı
Çin yasakları etkisiz kaldı

Çin yasakları “tül perde” çıktı: Her 5 madenciden biri halen Çin’de

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CNBC tarafından aktarılan gelişmeye göre kripto para madenciliği Çin’de halen önemli bir sektör. Madencilik ülkede büyük ölçüde azalmasına rağmen her beş madenciden birinin Çin’de olduğu ortaya çıktı.

Madencilerin yüzde 20’si halen Çin’de

Raporda ülkedeki madencilerin %20’ye kadar katkıda bulunabileceği belirtildi. Ancak madenciler yeraltına inip takipten kurtulmak için bildikleri tüm stratejileri benimsedikleri için bunu takip etmek zor.

CNBC’nin temasa geçtiği yeraltı madencilerinden biri, takipten kurtulmak için çeşitli sahalara dağıttığını açıkladı. Ayrıca, gücü doğrudan küçük yerel güç kaynaklarından çekerek ana elektrik şebekesinden kaçınmayı da seçmişti.

VPN kullanıyorlar

Ekstra bir koruma katmanı olarak, sanal bir özel ağ (VPN) kullanarak madencilik operasyonları için dijital ayak izini gizlediğini açıkladı. Bazı madenciler, herhangi bir veri ifşa etmek zorunda olmayan madencilik havuzlarına katılarak kimliklerini gizleyebiliyor.

CNBC’ye verdiği demeçte madenci, “Hükümetimizin bizi yok etmek için ne ölçüde çökertmeye çalışacağını asla bilemeyiz” dedi.

CNBC, hükümetin diğer zamanlarda olduğu gibi baskıyı hafifleteceğinden umutlu olduklarını, bu yüzden bir süre için saklanmayı ve en kötüsü bittiğinde yeniden başlamayı seçtiklerini belirtti.

Baskılar sürecek gibi görünüyor

Şu anda, Çin kripto endüstrisine uyguladığı baskıdan vazgeçecek gibi görünmüyor. Madencilerin Mayıs ayında faaliyetlerini durdurmalarına yönelik ilk hamlesinden bu yana Çin, yasayı uygulamaya başladı ve hatta kripto para birimlerini tutmayı, ticaretini veya depolamayı yasa dışı hale getirdi.

Ancak madenciler için en büyük test, ülkenin şu anda karşı karşıya olduğu enerji krizi olabilir. CNBC’nin belirttiği gibi, Sichuan ve Yunnan eyaletlerindekiler de dahil olmak üzere bazı hidroelektrik barajları kururken Çin ciddi elektrik kesintileri uygulamak zorunda kalıyor. Bu da kalan madencilerin bir kısmının operasyonlarını ülke dışına taşımayı düşünmesine neden oldu.

Bu arada popüler bir trader, yükselecek altcoinler listesini paylaştı. Listeye buradan ulaşabilirsiniz.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin