Çin yasakları için InVault merkezsiz borsa geliştirdi
Çin yasakları için InVault merkezsiz borsa geliştirdi

Çin yasakları büyüyen kripto para piyasasını durduramıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017’den bu yana Çin hükumeti kripto borsalarına sıkı yasaklar getirdi ve kripto para borsalarını ülke dışına çıkarmayı amaçladı. Ancak tüm bu düzenlemelere rağmen Çin yasakları kripto endüstrisini engelleyemiyor aksine kripto endüstrisi büyüyor gibi görünüyor.

Çin yasakları için InVault merkezsiz borsa geliştirdi

Yasakların varlığına rağmen, kripto para borsası olan InVault geçtiğimiz hafta açıldı. Şangay merkezli şirket müşterileri olarak büyük ölçekli kripto para borsalarını hedef aldı. Bunun için müşterilerinin varlıklarını güvende tutacak soğuk hava depoları oluşturarak olabilecek sıkıntıları önlemeyi amaçlıyor.

Bir borsanın birincil sorumluluğu, fiziksel veya elektronik ortamlarda müşteri varlıklarını güvenli bir şekilde tutmak. Son zamanlardaki Çin yasağı, kuruluşların kripto para biçiminde olan veya Çin’de yasal meşruiyete sahip olmayan şirketlerin sahip olduğu mal varlıklarını tehlikeye atabilir. Tüm bu sıkıntılara karşı InVault depolama hizmetleri çok önemli olabilir.

Hükumetin müdahalesini engellemek için, InVault merkezi olmayan bir kurumsal kripto para birimli cüzdan hizmeti geliştirdi. Böylece depolanan fonlar üzerinde tek bir merkezi otorite olmayacak. Kullanıcıların özel anahtarları, sadece belirli personel tarafından erişilebilen fiziksel kasalarda depolanacak ve InVault’un gözetiminde olacak.

Invault Başkanı: “İnsan denetimi olmadan depolar daha güvenli.”

Invault’un Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Kenneth Xu, insan denetiminin olmadan yapılan depolamanın, kripto paraları güvende tutmak için tek çözüm olduğunu şu sözlerle anlatıyor:

Günümüzde, kripto para birimi borsalarının büyük bir çoğunluğu, global olarak, müşteriler tarafından sipariş edilen dijital token transferini yönetme yetkisini üst düzey yöneticilere de sunuyor. Özel anahtarlı kripto para birimi varlıklarınıza üst düzey yöneticilerin ulaşma imkanı olması, tüm paranızın kontrolünü başkasına vermek gibi bir şey.

Bazı Çin kripto para borsaları çeşitli alan adları altında faaliyet gösterdi ve hatta yasağı aşmak için anahtar fonksiyonlarını dış kaynak olarak değerlendirdi. Ayrıca, işler InVault için iyi görünüyor, çünkü açıklanmayan bir kripto para birimi borsasıyla bir milyon Ethereum tokeni karşılığında büyük bir anlaşma imzaladı.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin