Rusya Savunma Bakanlığı Blockchain teknolojisini kullanacak
Rusya Savunma Bakanlığı Blockchain teknolojisini kullanacak

Çin üniversiteleri ekonomik eğitim için Blockchain’i kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin üniversiteleri ekonomik eğitim için Blockchain’i kullanacak. Çin’deki en üst düzey Çinli üniversitelerden oluşan bir grup, eğitim kaynaklarını daha erişilebilir ve uygun maliyetli hale getirmeyi hedefleyen, merkezi olmayan, Blockchain destekli bir kuruluş kurmayı planlıyor.

Çin üniversiteleri ekonomik eğitim için Blockchain’i kullanacak

Çin’in Tsinghua Üniversitesi’ndeki inovasyon inkübatörü Tsinghua x-lab liderliğindeki Pekin ve Zhejiang üniversiteleri gibi birçok eğitim kurumu bir girişim başlatacak. Duyuruda, Gençlik Eğitim Zinciri Ligi (YEC League) adlı projenin vizyonunun, eğitim kaynaklarının büyük ölçüde seçkinlerle sınırlı olduğu ABD Ivy League’in tersi olmak olduğu belirtiliyor.

Bunu yapmak için, üniversitenin inovasyon merkezi, bir Blockchain protokolüne dayanan ve dağıtılmış düğümler olarak üniversiteler veya araştırma kurumlarının katılabileceği merkezi olmayan bir özerk organizasyon (veya DAO) kurmayı amaçlıyor. X-lab’e göre son hedef, katılımcıların platform üzerinde gelecekteki gelişim ve uygulamalar için oy kullanmasına izin vermek iken, öğrenciler ve fakülteler, dağıtılmış defter üzerinde paylaşılan farklı kurumlardan potansiyel olarak eğitim kaynaklarına erişim kazanabilir.

Çin’deki üniversiteler Blockchain’e ilgi gösteriyor

X-Laboratuvarı henüz proje geliştirme için somut bir zaman çizelgesini açıklamamış olsa da, bu girişim Çin’deki devlet üniversiteleri tarafından Blockchain teknolojilerinin araştırılmasına ve geliştirilmesine yönelik büyük bir işbirliğinin bir parçası olarak büyük bir işbirliğine işaret ediyor.

Daha önce  bildirildiği üzere, Çin’deki üniversiteler 2015’ten beri Blockchain patentlerini takip ediyor. Nitekim, Çin Fikri Mülkiyet Bürosu’ndan alınan veriler, ülkedeki üniversitelerin son üç yıldır Blockchain teknolojisine ilişkin yaklaşık 140 patent başvurusunda bulunduğunu ve bu patentlerin çok çeşitli alanları kapsadığını gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin