Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!
Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!

Çin Ulusal Blockchain Komitesi’nin 71 kişilik üye listesi açıklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin merkezi hükümeti, endüstriyel standartlar belirlemek için çalışacak olan ulusal Blockchain komitesinin üyelerini açıkladı.

Komite, ülkenin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’ndan (MIIT) pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, Çin teknoloji devleri Baidu ve Tencent’in yöneticileri de dahil olmak üzere 71 üyeden oluşuyor.

Bakanlık, Ulusal Blockchain ve Dağıtık Defter Teknolojisi Standardizasyon Teknik Komitesi’nin Ulusal Standartlaşma Yönetim Komitesi’nden onay alındıktan sonra oluşturulduğunu söyledi.

Blockchain komitesinin yönetim birimini devletin üst kademesi oluşturuyor

Blockchain komitesine MIIT bakan yardımcısı Chen Zhaoxiong başkanlık ediyor ve Çin Halk Bankası Dijital Para Araştırma Enstitüsü’nünki de dahil olmak üzere beş başkan yardımcısı bulunuyor. Başkan yardımcılarının tümü hükümet üyelerinden oluşuyor.

Komitenin diğer üyeleri arasında Baidu, Tencent, Huawei, Peking Üniversitesi, Tsinghua Üniversitesi ve Fudan Üniversitesi gibi önemli şirket ve üniversitelerden yöneticiler bulunuyor.

Bakanlık, 12 Mayıs 2020’ye kadar komite üyeleri hakkında kamuoyu geri bildirimi istiyor:

”Farklı görüşleriniz varsa lütfen bunları bakanlığın bilim ve teknoloji departmanına bildirim. ve [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Komitenin tüm üyelerini görmek için tıklayınız.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin