Çin Siber Uzay Dairesi (CAC) Blockchain ile ilgili bir bildiri yayınladı
Çin Siber Uzay Dairesi (CAC) Blockchain ile ilgili bir bildiri yayınladı

Çin Siber Uzay Dairesi (CAC) Blockchain ile ilgili bir düzenleme yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in en üst düzey internet gözlemcisi olan Çin Siber Uzay Dairesi (CAC), 19 Ekim’de Blockchain tabanlı bilgi hizmet sağlayıcıları için yeni taslak düzenlemeler yayınladı.

Çin Siber Uzay Dairesi, yeni düzenlemeyi halka açık olarak sunuyor

2 Kasım’a kadar halkın katılımı için açık olan taslak, Çin kamuoyuna Blockchain’e dayalı bilgi hizmetleri sunan tüm şirketlerin veya kurumların düzenlenmesi için yirmi üç madde teklif ediyor. Önerilen kurallar uyarınca, bu tür kuruluşların, platformlarını başlattıktan sonra on gün içinde CAC’ye kaydolmaları gerekecek.

Yönetmelik ayrıca, yetkililerin ulusal güvenlik için bir tehdit oluşturduğu veya “sosyal düzeni bozmaya” neden olduğu kabul edilen içeriği sansürlemek ve yetkili makamların sistemlerinde bulunan kullanıcı verilerini denetlemesine izin verme yetkisi veriyor.

Yönetmeliğin bir maddesi, merkezi bir kurumun gözetimi olmaksızın çalışan bir taklit zincirleme sisteminin algılanan risklerini hafifletmek için hizmet sağlayıcıların gerçek isimlerini, telefon numaralarını ve ulusal kimlik numaralarını kullanarak kayıt yaptırmasını istemekte.

South China Morning Post (SCMP), Pekinli bir avukat olan Xu Kai’nin taslak kurallar konusundaki perspektifinden de bahsetti. Rapora göre Xu, Blockchain tabanlı sistemler üzerindeki verilerin değişmez niteliğini ve özellikle bu değişmezliğin Çin ile çatıştığı gerçeğini vurguladı. Xu ayrıca, kuralların Blockchain platformlarının “haklarını korumak” için yaptırım prosedürlerini çizmediğini belirtiyor.

WeChat, bu yazın başlarında CAC tarafından getirilen yeni düzenlemelere aykırı olarak İlk Para Teklifi (ICO) ve kripto ile ilişkili “hype”ı yayınladıklarından şüphelenilen bir dizi kripto ve Blockchain ile ilgili hesapları daimi olarak engelledi. İçerik kısıtlamaları, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak daha sıkı bir şekilde sıkıştırılmış anti-kripto önlemlerinin bir parçası olarak tanıtıldı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin