Blockchain savunma üstünlüğü için Çin, Rusya ve ABD rekabet ediyor
Blockchain savunma üstünlüğü için Çin, Rusya ve ABD rekabet ediyor

Çin, Rusya ve ABD artık Blockchain alanında üstünlük sağlamak için rekabet ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain, savunma için hızla stratejik önem kazanıyor ve bu çok önemli stratejik avantajı elde etmek amacıyla bütçeler bu teknolojiye akıyor.

Defence News’de bildirildiği üzere Çin, tedarik zinciri yönetimi, akıllı sözleşmeler, asimetrik şifreleme ve fikir birliği algoritmalarından yararlanmak amacıyla blockchain teknolojisine ciddi şekilde yatırım yapıyor.

Çin, blockchain teknolojisini istihbaratta , savaştaki silahlarda ve personelin genel yönetiminde blokchain’i bir avantaj olarak görüyor. Aynı zamanda kendisini ABD gibi rakipleri pahasına blockchain teknolojisinde bir lider olarak görüyor.

Çin Başbakanı Xi Jinping, yeni bir endüstriyel avantaj kazanmak için blockchain kullanmak istiyor. Geçen yıl, Çin Devlet Bilgi Merkezi, çeşitli özel Çinli şirketler ile birlikte, Çinlilere Amerikan vatandaşlarının piyasalardaki faaliyetlerini izleme yeteneği sunabilecek bir blockchain tabanlı hizmet ağı (BSN) kurdu.

Rusya ayrıca blockchain teknolojisi ve özellikle siber savunma sistemleri için askeri uygulamalar konusunda araştırma yapıyor.

Hem Rusya hem de Çin, blockchain forumlarına çok sayıda delege göndermeye devam ederek, Rus istihbarat teşkilatının (FSB) bir temsilcisinin şu ifadeleri kullanmasını istedi:

İnternet Amerikalılara ait ancak blok zinciri bize ait olacak.

Value Technology Foundation, IBM, Amazon ve Deloitte’nin 2020 raporu, ABD’nin blockchain araştırmasına yaptığı harcamaları artırmaması durumunda rakiplerinin gerisinde kalabileceğini ve kendisini siber saldırılara açık bırakabileceğini belirtti.

Rapor, ABD’deki kripto para birimlerine ilişkin mevcut, oldukça olumsuz görüşün, blok zinciri uygulamaları için zor bir düzenleyici rejim yarattığını söylemeye devam ediyor. Bunun yerine ABD, blockchain’in savunma ve ekonomik sonuçları hakkında daha stratejik düşünmek için Avustralya ve İngiltere gibi müttefiklerine katılmaya çalışmalıdır.

Blockchain’in bir sonraki internet olması bekleniyorsa, ABD’nin bu teknolojiye çok daha fazla dikkat etmesi gerekiyor.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin