Dijital yuan için kullanıcı sayısı her geçen büyüyor
Dijital yuan için kullanıcı sayısı her geçen büyüyor

Çin pilot programda 3 milyon dolarlık dijital yuan dağıtıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin’in güneydoğusundaki Shenzhen şehri, Çin’in merkez bankası projesini vatandaşları arasında test etmek için sürdürülen pilot programın bir parçası olarak ülkenin dijital para birimini üçüncü kez çıkarmaya hazırlanıyor. 3 milyon dolarlık dijital yuan dağıtılacağı ifade ediliyor.

3 milyon dolarlık dijital yuan dağıtılacak

Yetkililer, rastgele bir çekilişle her biri 200 yuan (yaklaşık 31 dolar) değerinde olan “kırmızı zarflar” etkinliğinde dijital para dağıtacak. Yerel bir rapora göre, toplamda yaklaşık 20 milyon yuan (3,1 milyon dolar) değerinde dijital para birimi dağıtılacak.

Ekim 2020’nin başlarında ve Ocak ayının başlarındaki promosyonlarda, benzer bir etkinlikte sırasıyla 10 milyon yuan ve 20 milyon yuan dağıtılmıştı.

Şehir sakinlerine açık olan önceki dijital para dağıtımlarından farklı olarak, en son promosyon yalnızca bu etkinliği finanse eden üyelere açık olacak. Kayıtlara 20 Ocak Çarşamba günü başlayan bu tur, hem şirketlerin hem de Shenzhen’in Longhua bölgesinde ikamet eden işletmelerin çalışanları tarafında değerlendirilebilecek.

1-9 Şubat arasında harcanabilecek

Yerel raporlar, “rastgele çekilişi” kazananların, kullanıcıların Longhua Bölgesi’ndeki 3.500’den fazla belirlenmiş işletmede alışveriş yapmak için harcayabilecekleri para birimini almak için bir mobil uygulama kullanabileceğini belirtiyor. Özellikle, dijital para işlem sistemi olan merkezlerden söz ediliyor. İşlemlere 1-9 Şubat tarihleri ​​arasında izin verilecek.

Yerel makamlara göre, geçen yıl Aralık ayında dijital para testinin ikinci etkinliğinde 18,23 milyon dijital yuan işlem gördü.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin