Çin oyun mu oynuyor? Kripto uygulamaları tamamen yasak olmayabilir!

Çin oyun mu oynuyor? Kripto uygulamaları tamamen yasak olmayabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Asya ülkesi bu zamana kadar kripto uygulamaları ile fazlasıyla dikkat çekmişti. Yaptığı yaptırımlar neticesinde katı kurallar uygulamıştı. Sadece kullanım ya da yatırım tarafı değil, madencilik, NFT, Metaverse gibi alanlara da gözünü dikmişti. Zaten madencilere neredeyse sınır dışı etmişti. Fakat işin altında farklı bir şey mi var? Detaylar haberimizde…

Çin, kripto ekosistemine bir türlü ısınamadı. Bu ısınma süreci geçmişten beri yaşanıyor. Yani 3-4 senedir Asya ülkesi katı kural ve yakalama söylemlerini tekrarladı. Günümüzde de bunun devam ettiğini görüyoruz. En son 2021 yılında yatırım kararı alarak son noktayı koydu. Fakat Çin’in bir eyaletinden ilginç bir iddia geldi. 

Çin’deki kripto endüstrisi için hala bir umut ışığı olabilir. Doğu Çin’deki bir eyalet olan Zhejiang, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin tamamen atılamayacağına dair spekülasyonlara dolaşıyor. Zhejiang topluluk planlayıcısı, kripto para madencileri için elektrik tarifelerinin artırılması gerektiğini söyledi. Kripto uygulamaları için bu önemli bir haber niteliği taşıyor. 

Kripto uygulamaları, halen Çin’de yasal mı?

Zhejiang Eyaleti Kalkınma ve Reform Komisyonu (PDRC) tarafından bir duyuru yayınlandı. Kripto para madencilerinin elektrik faturasının kilovatsaat başına 0,50 yuan (yaklaşık 0,08) artırılmasını gerektiği bildirildi. Bu kripto uygulamaları içinde hala yasal olabileceği kanısı ortaya çıktı. 

Bildirim, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) tarafından geçen yılın sonlarında yayınlanan “Sanal Para Birimi “Madencilik” Faaliyetlerinin İyileştirilmesine İlişkin Bildirimde” açıklanan yönergenin bir uygulaması.

İç Moğolistan ve Hainan da dahil olmak üzere diğer Çin eyaletlerinde de uygulanan yönerge, ülke genelinde yüksek elektrik faturaları ile kripto madenciliğini boğmayı amaçlıyor. Ancak Çinli kripto gazetecisi Colin Wu’ya göre, mevcut Çin hukuk sistemi altında kriptonun tamamen yasaklanmasının önüne geçilecek boşluk olduğunu ima ediyor. Ayrıca Wu şunları söyledi,

“Bu uygulama, Çin hükümetinin tamamen yasaklamak yerine yüksek elektrik faturalarıyla kripto para madenciliğini durdurmaya çalıştığı anlamına geliyor. Mevcut Çin yasal sistemi kapsamında Bitcoin tutmanın ve Bitcoin madenciliği yapmanın yasa dışı olmayabileceği anlamına geliyor.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin