featured
Alibaba kripto para madenciliği

Çin merkezli Alibaba madencilik platformu kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin merkezli Alibaba, doğrulanmamış bir yerel medyada çıkan habere göre sessizce bir kripto para madenciliği platformu başlattı.

Tencent Haber’e göre Alibaba, 10 Ekim 2017’de Nanjing’deki ilgili yerel makamlara, “P2P Bağlantıları” adlı platformu kaydetti.

Çin merkezli Alibaba, e-ticaret ve teknoloji odaklı bir şirket

E-ticaret ve teknoloji odaklı şirketin bu platform hakkındaki raporunda, platformun kullanıcıları kaydettirmeye resmen başlamış olup olmadığı açık değil.

Rapor, Alibaba’nın sonunda madencilik faaliyetini e-ticaret platformuna dahil edebileceğini söylüyor.

Ayrı bir Tencent raporunda, operasyonun “üçüncü parti bir platform olacağı belirtiliyor. Muhtemelen kullanıcıların şirketten güç kiralamasına olanak tanıyan bir bulut araştırma hizmeti görevi göreceği anlamına geliyor.

Rapor, şirketin projeyle ilgili “çok temkinli” olduğunu ve kullanıcıların Alipay’i kullanarak para çekme aşamasında hizmet şartlarına göre, şu anda sahip oldukları kripto paraları doğrudan çekemediğini belirtti.

Rapor doğruysa, kurucusu Jack Ma’nın geçen ay şirketin kripto para ile uğraşmayacağını belirttiği Alibaba’nın farklı bir yol izleyeceğini belirtiyor.

Jack Ma şunları söylemişti:

“Bunun için hazır olduğumuzu sanmıyorum. Bitcoin bana göre değil.”

Raporun zamanlaması, Çin’in merkez bankasının geçtiğimiz günlerdeki kripto para endüstrisi hakkındaki düşünceleri açısından da önemli bir yere sahip.

Düzenleyiciler, bu ayın başlarında yerel yönetimlerin ve kamu hizmet sağlayıcılarının kripto para madenciliği faaliyetlerini baskı altına almaya başladılar. Yetkililer, gelişen bu endüstri için Çin’in cazibesini sarsacak bir politika izliyor.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin