Çin ilk büyük dijital para birimini hayata geçirirken ABD'nin gücünü sarsabilir mi?
Çin ilk büyük dijital para birimini hayata geçirirken ABD'nin gücünü sarsabilir mi?

Çin Merkez Bankasına göre Bitcoin ile dijital yuan arasında önemli bir ilgi var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin Merkez Bankası, dijital yuan projesine hiç olmadığı kadar büyük bir ilgi gördüklerini açıkladı. Projenin, önemli miktarda fiat parayı dijital yuan ile değiştirerek Çin’in dijital yarışa katılmasına yardımcı olması bekleniyor.

Çin Halk Bankasının araştırma bürosu direktörü Wang Xin’e göre, Çin Dijital Para Birimi başarılı olursa bu başarının önemli bir kısmı BTC’ye ait olacak. CNBC’ye konuşan Xin şunları söyledi:

“Bu başarı bir yandan dünyada giderek daha fazla merkez bankasının yerli dijital para birimlerinin gelişimine katılmasıyla ilgili.”

Xin, dijital yuana artan ilginin, diğer ülkelerin ulusal dijital para birimini tanıtmasının bir sonucu olabileceğini açıkladı.

Bitcoin fiyatının artması dijital yuana artan ilgiyi açıklayabilir

Ancak Wang, tüm övgüyü yukarıda bahsedilenlere vermiyor. Xin, ülkenin Bitcoin yasağının bugüne kadar işlevsel kalmasına rağmen, ani yükselişin ve Bitcoin fiyatının, ilgi miktarını da aynı derecede etkilemiş olabileceğini öne sürüyor.

“Öte yandan, bu ilgi Bitcoin fiyatındaki büyük artışla da ilgili olabilir.”

Şu anda, Çin dijital yuanın piyasaya sürülmesi için resmi bir tarih yok, ancak ülke, farklı bölgelerde yaşayanlara perakende mağazalarında para birimini test etme fırsatı veren pilot projeleri hızlandırmaya devam etmeyi planlıyor.

Bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi’nin entegrasyonu, dijitale geçmek isteyen birçok ülke arasında popüler hale geldi.

2020’den beri, CBDC’yi hayata geçirme sürecini hızlandırmayı amaçlayan faaliyetlerde bir artış var. Japonya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık gibi ülkeler CBDC’yi araştırmaya, test etmeye ve keşfetmeye başladı.

Bahamalar, “kum doları” olarak adlandırılan bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni ilk çıkaran ülke oldu. Merkez Bankası, dijital doların “düzenlenmiş ödemelere ve diğer finansal hizmetlere kapsayıcı erişimi” kolaylaştırmayı amaçladığını açıkladı.

CBDC’nin entegrasyonu, şu ana kadar Bahamalar için bir başarıya dönüştü, Mastercard kısa süre önce Merkez Bankası ile iş birliği yaparak kullanıcıların “dijital para birimini geleneksel Bahama dolarına çevirmesine ve Mastercard’ın kabul edildiği her yerde mal ve hizmetler için ödeme yapmasına olanak tanıyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin