Çin olimpiyatlardan önce McDonald’s’a baskı yapıyor: “Dijital yuan kullanımını artırın”
Çin olimpiyatlardan önce McDonald’s’a baskı yapıyor: “Dijital yuan kullanımını artırın”

Çin merkez bankası, yeni bir girişimde SWIFT ile ortaklık kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni grubun misyonunun ne olacağı belli değil, ancak dijital para çalışmaları üzerinde çalışan Çin Halk Bankası çalışanları da dahil olacak.

Yeni ortaklık

Küresel bankalar arası ödeme organizasyonu SWIFT, Çin Halk Bankası (PBOC) ile ortaklık yapıyor.

Dijital Para Birimi Araştırma Enstitüsü (DCRI) ve bankanın takas merkezi dahil olmak üzere SWIFT ve PBOC yan kuruluşları, Finance Gateway Information Services Company adlı bir şirket kurmak için Çin hükümetine kaydolmuş durumda.

Yeni girişimin misyonunun ne olduğu belirsiz. 3 Şubat 2021 tarihli kamuya açık kayıtlar, yalnızca bilgi sistemleri toplama, veri işleme ve teknoloji danışmanlığına dahil olacağını söylüyor.

Pekin merkezli firmaya halihazırda 10 milyon Euro veya 12 milyon ABD Doları yatırım yapılmış olduğu haberleri geçenlerde gündeme gelmişti. Çin hükümetinin kurumsal kredi bilgi ajansı National Enterprise Credit Information Publicity System kayıtlarına göre, en büyük hissedarı SWIFT 5.5 milyon euro veya 6.62 milyon $ katkıda bulunurken PBOC takas merkezi 3.4 milyon euro veya 4.1 milyon $ yatırım yaptı.

DCRI başkanı Changchun Mu da dahil olmak üzere firmanın beş yönetim kurulu üyesi var. Firmanın yasal temsilcisi Meilun Huang, SWIFT’in Çin şubesinin genel müdürü gibi görünüyor.

SWIFT, ülkenin itibari para birimi renminbi’yi uluslararasılaştırma çabalarını desteklemek için bir yıldan uzun bir süre önce Çin’de tamamına sahip olduğu bir yan şirket kurdu.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin