Çin, Bitcoin'i ABD'ye karşı 'finansal silah' olarak kullanıyor: Peter Thiel
Çin, Bitcoin'i ABD'ye karşı 'finansal silah' olarak kullanıyor: Peter Thiel

Çin Merkez Bankası: Bitcoin rallisi Dijital Yuan’a olan ilgiyi artırabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ülkenin merkez bankası, Bitcoin’in şu anki yükselişinin Çin kripto DCEP’ine ek ilgi getirebileceğine inanıyor.

CNBC’nin bir makalesine göre, Bitcoin fiyatındaki artış, diğer ülkelerdeki bankaların kendi CBDC’lerini başlatmayı düşünmelerine rağmen, kısmen dijital Yuan’a olan ilginin artmasına neden olabilir.

“Çin DCEP’ine ilgi çok güçlü, herkes yakından ilgileniyor”

Şu anda denenmekte olan Çin kripto para birimi farklı isimlerle anılıyor: China Coin, DCEP (dijital para birimi elektronik ödemeleri), dijital yuan (RMB) ve Çin CBDC (merkez bankası dijital para birimi).

Çin Halk Bankası (PBOC), geçen yıldan beri aktif olarak deniyor ve kullanıcıların belirli Çin şehirlerindeki tüccarlardan satın alırken ödeme olarak kullanmalarına izin veriyor.

PBOC araştırma bürosu başkanı Wang Xin’e göre, DCEP’e olan ilgi oldukça güçlü ve birçok ilgili taraf, durumun nasıl geliştiğine yakından dikkat ediyor.

DCEP ve Bitcoin arasındaki fark

Diğer ülkeler de kendi CBDC’leri üzerinde çalışıyor.  ECB başkanı Christine Lagarde, geçtiğimiz günlerde, dijital Euro’nun oluşturulması ve piyasaya sürülmesinin dört yıl veya daha uzun sürebileceğini belirtti.

Çin, 2014’ten beri DCEP üzerinde çalışıyor. Dijital yuan’ın kısmen dolaşımdaki paranın yerini alması bekleniyor.

Kripto topluluğundaki pek çok kişi Bitcoin’in aynı şeyi yapmasını bekliyor, ancak Bitcoin merkezsiz ve hükümet tarafından kontrol edilemiyor.

Xin, yine de fiyattaki yükselen BTC’nin Çin CBDC’sine daha fazla ilgi uyandırabileceğine inanıyor.

Şu anda Bitcoin, 1 Mart’ta 43.000 $’a düştükten sonra 60.000 $ seviyesine yükseldi.

Dijital RMB şimdiye kadar birkaç kez denendi. Ancak hükümet, DCEP’in resmi olarak kullanıma sunulması için henüz belirli bir tarih açıklamadı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin