Çin mahkemesi: Bitcoin işlemlerini yasaklayan yasa ve yönetmelikler yok!
Çin mahkemesi: Bitcoin işlemlerini yasaklayan yasa ve yönetmelikler yok!

Çin mahkemesi onayladı: Bitcoin yasalarla korunuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’deki dijital varlıklar ile ilgili yakın tarihli bir davada Çin mahkemesi, Bitcoin’in mülkiyet niteliği ve ekonomik değeri nedeniyle yasalarca korunduğunu belirtti.

Çin mahkemesi: Bitcoin işlemlerini yasaklayan yasa ve yönetmelikler yok!

Dava,  Shenzhen Uluslararası Tahkim Mahkemesi’nde görüldü ve kripto paralara ilişkin bir Özkaynak Transferi Anlaşması ile ilgiliydi. Dava belgelerinde şu ifadeler yer alıyor:

Bu dava, BTC (Bitcoin), BCH (Bitcoin Cash) ve BCD (Bitcoin Diamond) gibi özel türleri içerdiği için yeni bir dava türü olan özkaynak transferi konusunda bir anlaşmazlıktır.

Dava, üçüncü bir tarafa yapılmayan hisse senedi ile ilgili bir ödemeyi içeriyor. Fonlar kripto para biriminde ödenmesi gerekiyordu ve bu da Tahkim Mahkemesi’nin davaya dahil olmasının nedeni. Mahkeme, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin işlemlerini yasaklayan ve bunu bir özel teslimat veya transfer nesnesi olmaktan çıkaran yasa ve yönetmelikler yok.

Bu davadaki gelişmeler, sektörü olumlu yönde etkileyecek

Ayrıca mahkeme, “Bitcoin gibi dijital varlıkların yasal olarak korunduğunu” iddia ediyor. Hakem Heyeti, Bitcoin’in bir fiat para birimi olmadığını ve bunun Bitcoin’in bir mülkiyet olarak yasa ile korunmasını engellemediğini ileri sürüyor. Bu gelişme, Bitcoin ve benzeri dijital varlıkların Çin yasalarına dahil edildiğini ve parasal değer açısından korunduğunu gösteriyor.

Bu davadaki gelişmeler, sektörü olumlu yönde etkileyecek. Çünkü Çin, kripto paralar için önemli bir merkezi ülke konumunda. Bu nedenle yeni gelişmelerden haberdar olmak için bizi takipte kalın!

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin