Google NFT aramaları rekor kırarken bu hafta önemli bir NFT konferansı gerçekleşecek
Google NFT aramaları rekor kırarken bu hafta önemli bir NFT konferansı gerçekleşecek

Çin, kriptodan sonra gözünü NFT platformuna mı dikti?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Asya ülkesi yeniden kripto endüstrisini hedef alabilir. Bu sefer odak noktasında NFT ticaret platformları var. Çin hükümeti şimdi ise odağını Fungible Token (NFT) pazarını çökertmeye kaydırdı. Konunun muhatabında Tencent ve Alibaba şirketileri bulunuyor.

Asya ülkesinde kripto varlıklardan sonra NFT’ler tartışılmaya başlandı. Hükümet tarafından kripto paralara yasak geldikten sonra NFT’lerin akıbetini ne olacağı merak ediliyor. Konuyla ilgili söylenti ise, Tencent ve Alibaba şirketlerinin NFT ticaret platformu düşündükleri dile getirildi. Ancak yetkililer tarafından iddiaları doğrular bir açıklama gelmedi.

İnternet devleri NFT pazarını yasa dışı olarak nitelendiriyor

Çinli gazeteci Colin Wu, ülkesinde yaşanılan son gelişmeleri Twitter üzerinden paylaştı. Kripto varlıklarından sonra NFT’lere nasıl yaklaşıldığını anlattı. Bu konuda iki şirketin öne çıktığını belirten Wu, Fungible Token pazarına giriş yapılmayacağının özellikle altını çizdi.

Ülke içindeki şirketler, NFT’lerin yasaklanmış olan kripto para birimleriyle doğrudan bağlantılı olduğunu düşünüyor. Bu yüzden NFT ticaret platformuna şu an sıcak bakılmıyor. Tencent, düzenleyiciler tarafından sağlanan uyumluluk çerçevesine dayanan dijital tahsilat işine bağlı olduklarını da belirtti.

Alibaba ise, NFT’ler konusunda Tencent’i takip ediyor. Şirket, kripto varlıklarla bağlantılı oldukları için etik olmayan NFT’lere karşı bir argüman sunduğunu düşünüyor. Aynı zamanda Alibaba, NFT’nin yasa dışı kripto para birimlerinin kandırma durumuyla karşılaştırdı.

Geçtiğimiz hafta ise Çin, NFT piyasasını yalnızca dijital koleksiyonlarla sınırladı. Bu hamle NFT’lerin kâr amaçlı ticaretinin yasaklandığı ve merkezi olmayan işin bir parçası olarak görüldü. Sonuçta da NFT’lere yasak anlamı taşıdığını gösteriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin