Çin'de bazı hükümet yetkililerine yerel dijital para (DCEP) dağıtılacak
Çin'de bazı hükümet yetkililerine yerel dijital para (DCEP) dağıtılacak

Çin kripto sıralamasını revize ediyor: Bakın hangi kripto paralar üst sıralara yükseliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin kripto sıralamasını son piyasa koşullarına göre güncelliyor. Çin’in Bilgi ve Endüstri Geliştirme Merkezi, bu ayki kripto proje sıralamasını güncelledi ve Bitcoin’i EOS ve Ethereum’u tercih ederken üst sıralara taşıdı. Raporda Merkez değerlendirme modelini açıklıyor ve gelecekteki projeleri özetliyor.

Çin kripto sıralamasını güncelliyor

Ülkenin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın Bilgi ve Endüstri Geliştirme Merkezi (CCID), geçtiğimiz hafta revize edilen kripto projesi sıralamasını açıkladı. Bu merkezin yedinci güncellemesi. Değerlendirilen kripto projelerinin sayısı, önceki sıralamadan değişmeden 33’te kalıyor.

EOS, genel sıralamada en üst sıraya yerleşmeye devam ediyor, EOS’u Ethereum takip ediyor. İki proje, merkezin Haziran güncellemesinden bu yana aynı noktalarda yer aldı. Bu ay CCID, BTC’yi bir  önceki ayda 19. sıradan 13. sıraya yükseltti. 15 Kasım’da çekişmeli bir hard fork yapan BCH,  29’uncu sıraya taşınarak pozisyonunu düşürdü. NEM, listenin sonlarına doğru yerini aldı. Önceki listelerde NEM, listenin en altındaydı.

Çin bazı madencilik tesislerinin faaliyetlerini askıya aldı

Değerlendirme modeli ve gelecek planları

Otuz üç kripto projesi, temel teknolojilerine, uygulanabilirliğine ve yaratıcılığına göre sıralandı. Yaratıcılık kategorisinde, BTC listeyi üstleniyor. EOS, temel teknoloji kategorisinde bir numaralı noktayı ele alırken, Ethereum uygulanabilirlik kategorisinde birinci sırada yer alıyor.

CCID, değerlendirme modelinin, projenin çalışma grubu ve uzman danışmanlarının önerileri doğrultusunda sürekli iyileştirildiğini açıkladı. Sıralamalar CCID Blockchain Araştırma Enstitüsü ve Çin Elektronik ve Bilgi Endüstrisi Geliştirme Enstitüsü ve Çin Yazılım Test Merkezi altında CCID Think Tankı gibi bir dizi organizasyon tarafından organize ediliyor ve uygulanıyor.

Değerlendirme modeli, üç temel ilkeye bağlı

Değerlendirme modeli, tanımlanan merkez olmak üzere üç temel ilkeye bağlı. Öncelikle, göstergeler, sadece bazılarının değil, değerlendirilen tüm nesnelere uyarlanmalı. İkincisi, önerilen göstergeler, Blockchain’inde teknolojik yenilikle ilgili olmalı. Son olarak, göstergelerin ölçülmesi veya değerlendirilmesi uygulanabilir. Gelecekteki projelerini açıklayan CCID, ayrıntıları şu sözlerle dile getiriyor:

CCID Blockchain Araştırma Enstitüsü ayrıca halka açık Blockchain’ler için derinlemesine bir değerlendirme raporu ve uygulama geliştirme raporu sunacak… Ayrıca bir danışmanlık hizmeti sunacağız ve Blockchainteknolojisi değerlendirmesi hakkında rapor hazırlayacağız.

News.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin