Çinli kuruluş NIFA yeni bir şikayet sistemi başlattı.
Çinli kuruluş NIFA yeni bir şikayet sistemi başlattı.

Çin kripto para birimleri ve ICO’lara çok daha sert düzenlemeler getirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

WeChat ve Pekin olayı başta olmak üzere, Çin kripto para birimleri ve ICO’lar üzerinde yeni bir krize girmişe benziyor. Çin Halk Bankası temsilcisi, yakın gelecekte daha fazla düzenlemenin yapılacağının sinyallerini verdi.

“Temel amacımız, yatırımcıları ve işletmeleri korumak.”

Sheng Songcheng, Caixin’e verdiği röportajda kripto para ticareti ve ICO’ların yakında daha sıkı kontrollere tabi tutulacağını söyledi:

Yetkililer, mevcut yasalara göre yasadışı faaliyetlerde bulunmak için sanal para kullananların gözetimini sıkılaştıracak.

Çin kripto para birimleri ve ICO’ları kısıtlayarak ekonomik kaybın önüne geçmeyi hedefliyor

Çoğu ulusal kripto düzenlemelerinde olduğu gibi, yatırımcıların ve işletmelerin korunması bu kararları motive eden faktör olarak dikkat çekiyor. Bu bağlamda sahte ICO’lar, Çin Halk Bankası tarafından üzerinde en çok titizlikle durulan konu.

Songcheng, sözlerine şöyle devam etti:

Denetim olmadan laissez-faire (bırakınız yapsınlar ideolojisi) artar ve daha büyük riskle ortaya çıkar. Gelecek vaatleri olmayan çok sayıda proje kendilerini bile aldatıyor. Üzerine bir kapak koymazsak daha büyük risk ortaya çıkabilir. Çok sayıda kripto dolandırıcılığı büyük bir ekonomik kayba yol açacaktır.

Geçtiğimiz birkaç gün içinde Çin, popüler mesajlaşma uygulaması WeChat’teki ICO ve kripto para kanallarının yanı sıra, kripto tabanlı etkinliklere ev sahipliği yapmanın yasaklandığını da duyurdu. Ülkede ayrıca 124 farklı çevrimiçi kripto borsasına erişimi engellemek için girişimler başlatıldı.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Ripple fiyatı bu seviyeleri hak etmiyor: Düşüşün olası nedenleri, yükseliş beklentisi ve son gelişmeler

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin