Çin ilk büyük dijital para birimini hayata geçirirken ABD'nin gücünü sarsabilir mi?
Çin ilk büyük dijital para birimini hayata geçirirken ABD'nin gücünü sarsabilir mi?

Çin ilk büyük dijital para birimini hayata geçirirken ABD’nin gücünü sarsabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dijital yuan, Hükümete harcamaları gerçek zamanlı olarak izleme gücü veren ve daha da önemlisi, doların hakim olduğu küresel finans sistemiyle herhangi bir bağlantısı olmayan paradır.

Dijital ​​Yuan – Bitcoin ve Altcoinler

Dijital yuan, her kuruşun hareketini izlemek için tasarlanmış, devlet destekli bir dijital para birimi iken Bitcoin ise anonimdir.

Apple Pay, Venmo, Paypal ve Google Pay gibi uygulamalar, bir kredi veya banka kartı aracısını kullanmadan ödemeleri kolaylaştırıyor.

Buna karşılık Çin, yuan’ı bir rakam dizisine dönüştürdü. Ekranda Mao Zedong’un bir silueti görünüyor ve kağıt paraya benziyor.

Büyük ekonomi için bir ilk

Bin yıl önce, paranın madeni para anlamına geldiği zamanlarda, Çin kağıt parayı icat etti. Şimdi Çin hükümeti, Amerikan gücünü sarsabilecek bir paranın yeniden hayali ile dijital olarak para basıyor.

Çin’in dijital para birimi versiyonu, yeni elektronik parayı çıkaracak olan merkez bankası tarafından kontrol ediliyor.

Pekin ayrıca, dijital yuanı uluslararası kullanım için konumlandırıyor ve ABD dolarının II.Dünya Savaşı’ndan bu yana kral olduğu küresel finans sistemine bağlı olmayacak şekilde tasarlıyor. Çin, ele geçirmeye hazır gördüğü geleceğin teknolojilerine bir adım atarken daha merkezi bir kontrol elde etmek amacıyla para da dahil olmak üzere pek çok biçimde dijitalleşmeyi benimsiyor.

Otoriter bir devletin ve ABD’deki rakibinin ulusal bir dijital para birimini tanıtmaya öncülük etmesi, bir zamanlar kripto para teorisyenleri için tehlikeli bir konu olan şeyi Washington’da bir endişe noktasına itiyor.

Analistler ve ekonomistler, dijitalleşmenin tek başına yuanı bankadan bankaya havale transferlerinde dolar için bir rakip yapmayacağını söylüyor. Ancak renminbi olarak da bilinen yuan, yeni vücut bulmuş haliyle, uluslararası finans sisteminin marjlarında çekiş gücü kazanabilir.

Şu anda Atlantik Konseyi düşünce kuruluşunda eski bir Uluslararası Para Fonu çalışanı olan Josh Lipsky:

Doları tehdit eden her şey bir ulusal güvenlik meselesidir. Bu, uzun vadede doları tehdit ediyor.

Dijital yuan kullanımı teşvik etme

Çin’in halihazırda 770 milyon mobil ödeme kullanıcısı var.

Kabulü kolaylaştırmak için Çin ücretsiz piyangolar düzenledi. 750.000 kişi bu piyangolarda bir miktar bedava para kazandı. Şu an uygulamanın internet bağlantısı olmadan çalışmasına izin verecek bir yöntem üzerinde çalışılıyor.

Çin yakında herkesin dijital para birimini kullanmasını zorunlu kılacak ve bu gidişle kağıt para geçerliliğini yitirecek.

Çin kimin ödediğini, nerede ve ne kadar ödediğini ve ne satın aldığını bilecek.

Artıları

Satıcılar işlem ücretlerinden kaçınabilir

Nakit para ile ilgili sorunlar ortadan kalkar.

Ödeme anında yapılır.

Eksileri

Her türden gizlilik endişesi.

Paranın sona ermesi

Dolardan kurtulmak ulusal güvenlik sorunu oluşturur mu?

blueprint


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin