Çin Hükumetinin kontrollü kripto para projesinin değerlendirilmesi
Çin Hükumetinin kontrollü kripto para projesinin değerlendirilmesi

Çin Hükumetinin kontrollü kripto para projesinin değerlendirilmesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Hükumetinin kontrollü kripto para projesinin değerlendirilmesi. En çok kripto para birimi üzerinde kontrol uygulayan bir ülke olan Çin, hükumetin kontrol ettiği bir kripto para birimini sağlama çabalarında ilerlemeye devam ediyor.

Çin Blockchain teknolojisinin yurt içinde standartlarını belirlemek için yeni bir çalışma yürütüyor

Sina.com.cn’in bildirdiğine göre, bir grup Şanghay gazetecileri geçtiğimiz günlerde Global Blockchain Zirvesi Forumunda bu gizli proje hakkında bilgi edinme şansı buldu. Bu zirve, hükumetin ulusal bir kripto para birimi oluşturma çabalarına ışık tuttu. Gazetecileri, Bank of China Credit Card Industry Development Co. Ltd. ve Hangzhou Blockchain Teknoloji Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret etti.

Çin’in Sanayi ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı geçtiğimiz hafta, Blockchain teknolojisini yurt içinde standardize etmek için yeni bir çalışma yürüttüğünü açıkladı. Bakanlığın bilgi ve yazılım hizmetleri bölümü ve Çin Elektronik Standardizasyon Enstitüsü, yeni bir teknik kurul oluşturulmasını önerdi.

Çin Blockchain'in teknolojisinin geliştirilmesi için üniversite ve araştırma enstitüleri ile işbirliği yapacak
Çin Blockchain’in teknolojisinin geliştirilmesi için üniversite ve araştırma enstitüleri ile işbirliği yapacak

Çin Hükumetinin kontrollü kripto para projelerine rağmen Blockchain teknolojisini benimsemesi şaşırtıcı

Çin Hükumetinin kontrollü kripto para projelerine rağmen Blockchain teknolojisini benimsemesi şaşırtıcı. Çin’in, yerel para piyasalarına karşı, piyasaya sürülen ilk para tekliflerini (ICO) yasaklayan ve kripto borsalarının, yerel ticaret piyasalarını etkin bir şekilde kapatmak için aşamalı olarak yürüttüğü kısıtlamalara rağmen Blockchain teknolojisine yönelik kucaklayıcı duruşu şaşırtıyor.

The China Banknote Bank Credit Card Industry Development Co. Ltd., The China Banknote Printing and Minting Corporation’ın ana şirketlerinden biridir. Sina.com.cn’in bildirdiğine göre, merkez bankası sistemi içinde dijital para ve Blockchain teknolojisini inceleyen en eski ekiptir.

China Boxer Blockchain Technology Research Institute, 22 Blockchain teknoloji buluş patentini uyguladı

Geçen yıl ekip, Banknot Blockchain Teknoloji Enstitüsü’nü kurdu. Merkez Bankası’nın bilim ve teknoloji uzmanı Zhang Yifeng, ekibe liderlik ediyor. Zhang Yifeng’e göre, genel araştırma ve geliştirme ekibi 100 kişiden az.

Sina.com.cn’in haberine göre, China Boxer Blockchain Technology Research Institute, bugüne kadar 22 Blockchain teknoloji buluş patentini uyguladı. Zhang Yifeng’e göre ekip temel teknoloji mimarisi tamamladı ve Merkez Bankası’nın dijital faturalandırma işi de tamamlandı. Şu anda, bir Blockchain kayıt platformunun açılmasını ve kapatılmasını teşvik ediyor.

Zhang Yifeng: “Blockchain’in en önemli parçası, gerçek iş ile birlikte teknolojiyi yeniden optimize etmek.”

Zhang Yifeng, Blockchain’in en önemli parçasının, uygulama senaryolarını ararken, gerçek iş ile birlikte teknolojiyi yeniden optimize etmek olduğunu söylüyor. Platformun katılımcıları sadece bunu kullanamaz, aynı zamanda kurumsal belgelendirme ve dolaşımda bulunabilir ve bu şekilde tüm taraflar arasında karşılıklı güven ve işbirliği sağlayabilirler.

Zhang Yifeng, dijital para ile mevcut elektronik ödeme arasındaki en büyük farkın hesap bazında veya hesap tabanlı olmaması olabileceğini söyledi. Dijital para, bir perakende ödeme sisteminin rahatlığını, hızını ve düşük maliyetini kolaylaştırmayı ve aynı zamanda kullanıcı gizliliğinin korunmasını amaçlamakta.

Merkez Bankası’nın çıkardığı yasal dijital para birimi sadece gerçek dijital para birimidir

Zhang Yifeng Merkez Bankası’nın çıkardığı yasal dijital para biriminin sadece gerçek dijital para birimi olduğunu belirtiyor. Bitcoin veya Ethereum değil. Bitcoin tarafından temsil edilen dijital para, aslında daha güçlü özniteliklere, daha uçuculuğa ve çoğunlukla içsel değere sahip olmayan bir dijital varlığı yansıtıyor. Dijital paranın hala paranın temel özelliklerini karşılaması gerekmekte ve değer ölçeğinin, değişim ortamının, ödeme araçlarının ve değer depolamasının temel özelliklerini barındırması gerekiyor.

Çin Blockchain'in teknolojisinin geliştirilmesi için üniversite ve araştırma enstitüleri ile işbirliği yapacak
Çin Blockchain’in teknolojisinin geliştirilmesi için üniversite ve araştırma enstitüleri ile işbirliği yapacak

Zhang Yifeng, ICO’lar aracılığıyla verilen paraların daha da gülünç olduğunu söylüyor

Zhang Yifeng, ICO’lar aracılığıyla verilen paraların daha da gülünç olduğunu söylüyor. Buna ek olarak, gazeteciler bir devlet kredi parasının bir likidite aracı ve ödeme aracı olarak nasıl hareket edeceğini sordu. Zhang Yifeng bu soruya, yasal dijital paranın başlatılması için net bir takvim bulunmadığını belirterek cevap verdi.

Çin Blockchain’in teknolojisinin geliştirilmesi için üniversite ve araştırma enstitüleri ile işbirliği yapacak

Bu arada Blockchain Teknoloji Araştırma Enstitüsü, kriptografi algoritmaları ve dağıtık teknolojiler gibi alanlarda araştırmaları teşvik etmek için bir dizi üniversite ve araştırma enstitüsü ile işbirliği yapacak. Aynı zamanda bu daha fazla finansal teknoloji patentleri için de geçerli olacak.

2016 yılında The China Boxer Blockchain Technology Research Institute tarafından üstlenilen Blockchain teknolojisine dayalı Dijital Faturalama Platformu bu yıl 25 Ocak’ta borsada başarılı bir şekilde test edildi. The China Banknote Bank Credit Card Industry Development Co. Ltd’den Fan Guiluo, güvenilir bir teknoloji olarak Blockchain’in, The China Banknote Printing and Minting Corporation tarafından kullanacağını belirtti.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin