Dünyanın en büyük yapay zeka şirketi Çin’in dijital parası için kolları sıvadı
Dünyanın en büyük yapay zeka şirketi Çin’in dijital parası için kolları sıvadı

Çin Halk Bankası’na bağlı kuruluştan kripto para borsalarına dair önemli rapor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Halk Bankası tarafından kurulan özdenetim kuruluşu Çin Ulusal İnternet Finans Birliği (NIFA), denizaşırı kripto para borsalarının sahte işlem hacimleri bildirdiğini açıkladı.

Perşembe günü kuruluş tarafından yayımlanan bir analize göre NIFA, dışa dayalı kripto borsalarının “sanal para ticareti pazarında varlık yanılsaması yaratmak adına verileri değiştirmek için robot programlar kullandığını” söyledi.

Analizde şu ifadeler yer aldı:

Bazı borsalardan alınan alım satım verilerine dayanan örnekleme analizimizde, 40’tan fazla token için günlük işlem ciro oranı %100’ün üzerindeyken, 70’ten fazla tokende bu oran %50’yi aşıyor. Nispeten düşük fiyat ve küçük piyasa değerine rağmen, muazzam ticaret hacimleri gözlemlendi.

Bildirilen Bitcoin hacimlerinin çoğu sahte

Kripto para piyasası manipülasyonu uzun süredir devam eden bir endişe. Geçen yıl Bitwise, Bitcoin’de bildirilen işlem hacminin yaklaşık %95’inin sahte olduğunu açıklamıştı. Aynı esnada kendi araştırmasını yürüten The Block ise bildirilen kripto ticaret hacminin yaklaşık %86’sının sahte olduğunu ortaya çıkarmıştı.

NIFA ayrıca, kripto borsalarının tüketicinin dikkatini çekmek için çeşitli hileler kullandığını söyledi. Bazı platformların “sanal para birimleri altın ve gümüşün ötesinde güvenli bir liman varlığıdır” anlatısını “yutturmaya” başladığı ifadeleri ise NIFA’ya göre doğru değil.

Analizde kripto para borsalarının faaliyet gösteren kuruluşlarının “nispeten gizli” olduğu da belirtildi. Gözlemcilere göre ofis ve iş geliştirme alanları genellikle farklı ve tüketiciler bu operatörlerin kimliğini belirleyemiyor.

Bu endişeler nedeniyle gözlemci, tüketicilere kripto ticareti faaliyetlerinde bulunmamalarını tavsiye etti.

Çin kripto para borsalarına kapılarını kapatmış değil

Kripto borsaları 2017’den beri Çin’de yasaklandı ancak sunucuları Çin dışında olduğu ve işlemler eşler arası (P2P) yapıldığı sürece borsalar ülkede iş yapabiliyorlar.

Örneğin Binance, geçen Ekim ayından bu yana Çin yuanına (CNY) karşı Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) için P2P ticareti sunuyor.

theblockcrypto

Chainalysis’ten dikkat çeken Bitcoin raporu


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin